Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρεμιέρα στις 2/12 για τη '"Νύμφη του Νερού - Undine" στην Ελλάδα

Πρεμιέρα στις 2/12 για τη '"Νύμφη τ...

Σε διανομή της Ama Films - Η σκηνοθεσία είναι του βραβευμένου Γερμανού δημιουργού Κρίστιαν Πέτσολντ

Στις 2 Δεκεμβρίου 2021 θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες η ταινία «Η Νύμφη του Νερού – Undine» που τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο γυναικείας ερμηνείας και με το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI στο Φεστιβάλ του Βερολίνου του 2020.

Η σκηνοθεσία είναι του 61χρονου Γερμανού δημιουργού Christian Petzold που έχει κάνει τα φιλμ «Yella», Barbara» και «Transit».

Μια εντυπωσιακή διασκευή του αρχαίου ευρωπαϊκού μύθου της Ουντίνε -της νύμφης του νερού που μπορεί να παντρευτεί έναν θνητό, αλλά τον οποίο θα πρέπει να σκοτώσει, αν ποτέ την προδώσει- με φόντο το σύγχρονο Βερολίνο και έμφαση στη γυναικεία οπτική.

Η Ουντίνε είναι ιστορικός πόλεων κι εργάζεται ως ξεναγός στη Διεύθυνση Αστικής Ανάπτυξης. Όμως, όταν ο άνδρας που αγαπά την εγκαταλείπει για μία άλλη γυναίκα, ο αρχαίος μύθος της νύμφης του νερού έρχεται να τη στοιχειώσει ξανά. Η Ουντίνε πρέπει να σκοτώσει τον άνδρα που την πρόδωσε και να επιστρέψει στο νερό, όπου ανήκει. Όμως, εκείνη επιλέγει να αψηφήσει τις επιταγές του μύθου. Επιλέγει να μείνει. Και να αγαπήσει ξανά.

Στη δεύτερη συνεργασία του με τους πρωταγωνιστές του Transit, Πάουλα Μπιρ και Φραντς Ρογκόφσκι, ο Κρίστιαν Πέτσολντ δημιουργεί μια μυστηριώδη ιστορία ολοκληρωτικής αγάπης που ακροβατεί ανάμεσα στο υπερφυσικό και το πραγματικό, το παρελθόν και το παρόν, την ιστορία και την ιδιότητά της να επιβιώνει κάτω από τη διαρκώς μεταβαλλόμενη επιφάνεια.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Πέτσολντ

Διεύθυνση φωτογραφίας: Χανς Φρομ

Πρωταγωνιστούν οι: Πάουλα Μπιρ, Φραντς Ρογκόφσκι, Μαριάμ Ζαρί, Γιάκομπ Μάτσεντς.

Η ταινία βγαίνει στις 2/12/2021 και θα παιχθεί αποκλειστικά στον κινηματογράφο Άστυ στην οδό Κοραή 4 στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Διανομή από την Ama Films του Γιώργου Στεργιάκη.

Όπως μάλιστα μας πληροφόρησε η Ama Films, το εισιτήριο στον κινηματογράφο Άστυ στην Αθήνα θα κοστίζει από τις 2/12, 5 ευρώ, για όλους καθημερινά.  

*Ενδεχομένως η ταινία να έρθει αργότερα για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture