Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η ταινία "Ο Οίκος Gucci" με την Lady Gaga από την Πέμπτη 25/11 ξεκινά να προβάλλεται και στην Πάτρα

Η ταινία "Ο Οίκος Gucci" με τη...

Ίντριγκες, πολυτέλεια, φόνοι και λαμπερές ερμηνείες υπόσχεται η ταινία που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του έμπειρου Ρίντλει Σκοτ

Η πολυαναμενόμενη ταινία “Ο Οίκος Gucci – House of Gucci” του έμπειρου Βρετανού σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ (Alien, Ο Μονομάχος, Blade Runner) κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 σε διανομή της Tulip, και σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις λόγω του θέματος της και των πρωταγωνιστών της.

Φιλόδοξη ταινία που διαφημίζεται ήδη εδώ και μήνες, έχει για πρωταγωνίστρια την μεγάλη σταρ της ποπ Lady Gaga στο ρόλο της Patrizia Reggiani, πρώην συζύγου του Μαουρίτσιο Γκούτσι, μία γυναίκα που λάτρευε τις κοινωνικές επαφές της υψηλής κοινωνίας & την πολυτελεή ζωή και η οποία κατηγορήθηκε, καταδικάστηκε και μπήκε φυλακή για τον φόνο του Γκούτσι το 1995. Το ρόλο υποδύεται ο Άνταμ Ντράιβερ τον οποίο είδαμε και στην μεσαιωνική περιπέτεια «Η Τελευταία Μονομαχία» πριν λίγο καιρό, μία ταινία που επίσης σκηνοθέτησε ο Ρίντλει Σκοτ.

Το φιλμ «Ο Οίκος Gucci» που από την Πέμπτη 25/11 θα προβάλλεται και στα Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων είναι εμπνευσμένο από τη συγκλονιστική πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του περίφημου και παντοδύναμου Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και εν τέλει φόνου, παρακολουθούμε τί κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και τί είναι ικανή μια οικογένεια να κάνει προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Από το ερμηνευτικό tour de force της Lady Gaga που υιοθέτησε για τον απαιτητικό ρόλο εκτός από μία κομψή γκαρνταρόμπα και Ιταλική προφορά, την πειθώ στο βλέμμα του Άνταμ Ντράιβερ, την αβεβαιότητα του βραβευμένου με Όσκαρ β’ ρόλου και αγνώριστου εδώ, Τζάρεντ Λέτο, την πατριαρχική φιγούρα του Τζέρεμι Άιρονς, τη χειριστική μικροπρέπεια της ηρωίδας Giuseppina Auriemma που ερμηνεύει η Σάλμα Χάγιεκ και την έκπτωτη μεγαλοπρέπεια του 81χρονου θρύλου Αλ Πατσίνο στο ρόλο του Άλντο Γκούτσι, μεγαλύτερου γιου του ιδρυτή του brand Guccio Gucci, όλοι οι ηθοποιοί απογειώνουν τη σκηνοθετική γραφή του έμπειρου δημιουργού, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Το όνομα Gucci είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμο στην υφήλιο και δημιουργήθηκε στην Φλωρεντία πριν σχεδόν έναν αιώνα. Η ιστορία της ταινίας ξεκινά στη δεκαετία

του ‘70, ένα κομβικό σημείο για την αυτοκρατορία του συγκεκριμένου οίκου μόδας. Καθώς η παγκόσμια εμβέλεια της οικογένειας έχει διευρυνθεί, το ίδιο συμβαίνει και με τις φήμες για οικονομικές ατασθαλίες που βλάπτουν την καλή φήμη του ονόματος.

Η επιχείρηση των Gucci εποπτεύεται από τους δύο διάδοχους, τον φιλόδοξο Άλντο (στο ρόλο ο σπουδαίος και βραβευμένος με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για το «Άρωμα γυναίκας», Αλ Πατσίνο) και τον πιο συντηρητικό αδελφό του Ροντόλφο (τον υποδύεται ο εξαιρετικός Τζέρεμι Άιρονς).

Ο Άλντο δεν έχει την πρόθεση να παραχωρήσει τον έλεγχο του ονόματος, πόσο μάλλον στον γιο του Πάολο (τον υποδύεται ο Τζάρεντ Λέτο) στον οποίο δεν τρέφει μεγάλη εκτίμηση.

Ο συνεσταλμένος και προστατευμένος γόνος του αδελφού του, του Ροντόλφο (Άνταμ Ντράιβερ) θα προτιμούσε να ασχοληθεί με τα νομικά παρά να αναλάβει την παγκόσμια αυτοκρατορία της μόδας. Όταν όμως θα ερωτευτεί την φιλόδοξη και γοητευτική Πατρίτσια (στο ρόλο της η Lady Gaga) όλα θα αλλάξουν. Η επιχείρηση θα περάσει στη νέα γενιά και τότε θα ανοίξει ένας κύκλος ίντριγκας και πάθους και θα εξελιχθεί μια συναρπαστική ιστορία ανόδου και πτώσης.

Η ταινία μέχρι στιγμής συγκεντρώνει ένα ικανοποιητικό ποσοστό στο rotten tomatoes (66%) και οι ειδικοί θεωρούν πως η ταινία θα τα καταφέρει στο box office (στη Βόρειο Αμερική λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών κυκλοφόρησε από τις 24/11).

Πάντως δεν έλειψαν και κάποιες αντιδράσεις από την οικογένεια. Όπως διαβάσαμε ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, η Πατρίτσια Γκούτσι, δισέγγονη του Guccio Gucci δήλωσε ότι η οικογένειά της ήταν «πραγματικά απογοητευμένη» από την ταινία και πρόσθεσε στο Associated Press πως «κλέβουν την ταυτότητα μιας οικογένειας για τα κέρδη του χολιγουντιανού συστήματος. Η οικογένειά μας έχει ταυτότητα, ιδιωτικότητα. Μπορούμε να μιλήσουμε για τα πάντα, αλλά υπάρχει μία κόκκινη γραμμή που ουδείς μπορεί να περάσει».

Αξίζει να αναφέρουμε πως το σενάριο που συνυπογράφουν οι Becky Johnston και Roberto Bentivegna έχει βασιστεί στο βιβλίο της Sara Gay Forden και το όλο πρότζεκτ «μαγειρευόταν» κατά κάποιο τρόπο εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Μάλιστα είχαν κατά καιρούς ακουστεί γνωστά ονόματα πως θα έπαιζαν όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Αντζελίνα Τζολί, η Πενέλοπε Κρουζ και η Μάργκοτ Ρόμπι και ονόματα σκηνοθετών όπως ο Wong Kar-wai.

Το μπάτζετ της ταινίας έφτασε τα 75 εκατ. δολάρια σύμφωνα με πληροφορίες. Τα γυρίσματα έγιναν στην Ιταλία.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture