Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Σάλος με την Ουκρανή στο «Emily in Paris», προβάλλεται ως κακοντυμένη κλέφτρα

Σάλος με την Ουκρανή στο «Emily in Paris...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ακόμα και ο Ουκρανός υπουργός Πολιτισμού αντέδρασε μιλώντας για προσβλητικά στερεότυπα

Εύπεπτη, κοριτσίστικη και ευχάριστη, δίχως τίποτα βαθυστόχαστο και σοφιστικέ, η δημοφιλής σειρά του Netflix «Emily in Paris» με κεντρική ηρωίδα μια μικροσκοπική αμερικανίδα που μετακομίζει στη γαλλική πρωτεύουσα για δουλειά, απέκτησε πρόσφατα και τους πολέμιούς της.

Στα νέα επεισόδια, που ξεκίνησαν πρόσφατα παρουσιάζεται  η Petra, μία κοπέλα από την Ουκρανία η οποία όχι μόνο κλέβει από ένα διάσημο μαγαζί κατά τη διάρκεια shopping με την Emily αλλά έχει πλαστεί με look πολύ κακόγουστo. Μιλάμε για μαλλιά περμανάντ, έντονο βάψιμο και προφορά "άστα να πάνε". Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Oleksandr Tkachenko χαρακτήρισε την εικόνα καρικατούρας της Petra ως «προσβλητική». «Εικόνα απαράδεκτη και προσβλητική. Έτσι φαίνονται οι Ουκρανοί στο εξωτερικό;» έγραψε ο Tkachenko στο Telegram. Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Tkachenko έστειλε επιστολή στην υπηρεσία streaming διαμαρτυρόμενος γι’ αυτή την απεικόνιση, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που στήριξαν αυτή του την άποψη. «Ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζονται οι ουκρανοί στη δεύτερη σεζόν, στο 4ο επεισόδιο είναι τόσο υποτιμητικός, απόλυτο σκάνδαλο και ντροπή», έγραψε η Yevheniya Havrylko σε ανάρτησή της στο Instagram, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 75.000 likes.

Την ίδια στιγμή υπήρξαν και κάποιοι που επέλεξαν να υπερασπιστούν τη σειρά, όπως η ουκρανή παραγωγός ταινιών Natalka Yakymovych, η οποία σχολίασε πως «σε μια τηλεοπτική σειρά, οι αρνητικοί χαρακτήρες μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ουκρανοί; Προφανώς, όλοι θα θέλαμε να είναι από τη Μόσχα, αλλά δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις».

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η τηλεοπτική σειρά δέχεται κριτική για την απεικόνιση διαφορετικών εθνικοτήτων. Θυμόμαστε όλοι πως όταν κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν, επικρίθηκε, ιδιαίτερα στη Γαλλία, για την προώθηση στερεοτυπικών εικόνων της πόλης και των κατοίκων της, καθώς πολλοί υποστήριξαν τότε πως δείχνει τους γάλλους ως αγενείς ανθρώπους που φορούν μπερέδες και απατούν τους συντρόφους τους.

Στη νέα σεζόν γνωρίζουμε και τον Alfie, έναν βρετανό, που περνάει την ώρα του πίνοντας σε παμπ και βλέποντας ποδόσφαιρο – μια ακόμη κατά πολλούς στερεοτυπική απεικόνιση.

Ο δημιουργός της σειράς, ο πανίσχυρος Darren Star, υπερασπίστηκε στο παρελθόν την σειρά επισημαίνοντας ότι είχε βασιστεί στις δικές του εμπειρίες από την επίσκεψή του στην πόλη. «Ήθελα να παρουσιάσω το Παρίσι με έναν πραγματικά υπέροχο τρόπο που θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ερωτευτούν την πόλη με τον τρόπο που το έκανα εγώ», είχε αναφέρει στους New York Times. Σε καιρούς που η διαφορετικότητα όμως απενεχοποιείται, μάλλον είναι άκυρος ο εύκολος τρόπος που έχει φτιάξει χαρακτήρες.

 (Τουλάχιστον στην Ελλάδα θαυμάζουμε τα τέσσερα outfits Vassilis Zoulias, που ειναι από τα ωραιότερα στο βεστιάριο της πρωταγωνίστριας)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View