Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 και τη Δευτέρα στο act η παράσταση "Το Σπίτι της Κοκκώνας" από το Μαύρο Θέατρο της Πάτρας

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 και τη Δευ...

Το έργο παρουσιάζει ο Πατρινός καραγκιοζοπαίκτης Μπάμπης Μακρής - Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του Χρήστου Καλπουζάνη στο Λιθογραφείον με το "Πνεύμα των Χριστουγέννων"

Το θέατρο act στο πάνω μέρος στις σκάλες Γεροκωστοπούλου και το Μαύρο Θέατρο της Πάτρας θα παρουσιάσουν την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 και την Δευτέρα 3/1 την γιορτινή παράσταση “Το Σπίτι της Κοκκώνας”.

Πρόκειται για μία παράσταση - διασκευή του γνωστού διηγήματος “Της Κοκκώνας το σπίτι” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που θα συναρπάσει το κοινό όλων των ηλικιών. Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται μέσα από την διαδραστικότητα και τις κλασικές ατάκες του μπερντέ του Μπάμπη Μακρή σε συνδυασμό με τον λόγο του πολυγράφου κοσμοκαλόγερου και την μουσική συνοδεία από τον συνθέτη– κιθαριστή Γιώργο Αθανασακόπουλο και μια ομάδα μαθητών του, υπόσχονται μια πρωτότυπη και άκρως χριστουγεννιάτικη κωμωδία για όλη την οικογένεια.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Καραγκιόζης την παραμονή των Χριστουγέννων συνοδεύει τον γιο του, τον Κοπρίτη, για να πει τα κάλαντα στο σπίτι του νονού του και να πάρει τα δώρα του. Στο δρόμο τους συναντούν το «σπίτι της Κοκκώνας» όπου ο θρύλος λέει, πως από τότε που πέθανε η γυναίκα του καπετάνιου, για την οποία χτίστηκε το συγκεκριμένο σπίτι, αυτό στοιχειώθηκε και έχει γεμίσει με καλικάντζαρους και κακά πνεύματα. Οι ήρωες μας παρελαύνουν στο λευκό πανί και έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα στοιχειά και πνεύματα που θέλουν να τους τρομάξουν. Είναι όμως αληθινά αυτά τα τέρατα; Άραγε το σπίτι της Κοκκώνας είναι όντως στοιχειωμένο ή μήπως κρύβεται κάτι η κάποιος πίσω απ΄ όλα αυτά; Η συνέχεια επί του μπερντέ…! Αβάντι μαέστρο!

Συντελεστές παράστασης:

Μπάμπης Μακρής – καραγκιοζοπαίχτης

Αριστοτέλης Μακρής – βοηθός σκηνής

Γιώργος Αθανασακόπουλος – συνθέτης – κιθαριστής.

Προγραμματισμένες Παραστάσεις:

2/1/2022 στις 17.00

3/1/20222 στις 17.00.

Περισσότερες πληροφορίες - κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των παραστάσεων του act είναι το thebest.gr.

Να θυμίσουμε πως την Πέμπτη 30/12/2021 στις 18.00 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις στο Λιθογραφείον του έργου "Το πνεύμα των Χριστουγέννων" του Charles Dickens σε διασκευή του συμπολίτη καραγκιοζοπαίκτη Χρήστου Καλπουζάνη.

Η συγκεκριμένη παράσταση θεάτρου σκιών αποτέλεσε μια καινοτόμο προσέγγιση της μεταφοράς κλασικού παραμυθιού στο κόσμο του θεάτρου σκιών. Βασισμένη στο κλασικό και πολυδιαβασμένο  έργο του Καρόλου Ντίκενς, "Το Πνεύμα των Χριστουγέννων" παντρεύει το παραδοσιακό θέατρο σκιών με τη τεχνολογία του animation και των ψηφιακών σκηνικών. Η σκηνοθεσία ήταν του Μιχάλη Καταραχιά και του Χρήστου Καλπουζάνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture