Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις με Καραγκιόζη και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στο θέατρο act

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις με Καραγκ...

Θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις "Τα Μπαλωμένα Χριστούγεννα" από τον Κώστα Μακρή στις 26, 29 και 30/12 και τα "Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη" από τον Μπάμπη Μακρή την Πρωτοχρονιά

Το θέατρο act στο πάνω μέρος στις σκάλες Γεροκωστοπούλου και το Μαύρο Θέατρο της Πάτρας θα παρουσιάσουν για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο την παράσταση «Τα Μπαλωμένα Χριστούγεννα».

Ο γνωστός Πατρινός καραγκιοζοπαίχτης και εικαστικός Κώστας Μακρής, μέσα από μια πορεία 40 χρόνων στον χώρο του Θεάτρου Σκιών, καταφέρνει να παρουσιάζει παραγωγές που ψυχαγωγούν και προβληματίζουν μικρούς και μεγάλους.

«Τα Μπαλωμένα Χριστούγεννα» είναι μια μοναδική παράσταση με γιγαντοφιγούρες  που αναμένεται να συναρπάσει τους θεατές κάθε ηλικίας καθώς πληθώρα από τις κλασσικές ατάκες του μπερντέ και οπτικοακουστικά εφέ θα δώσουν άλλη διάσταση στο λευκό πανί.

Περίληψη έργου:

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν στην πόλη και όλοι τα περιμένουν με μεγάλη χαρά.

 Ο Καραγκιόζης και η οικογένεια του ετοιμάζονται να υποδεχτούν στην παράγκα τους όλη την παρέα του μπερντέ, για να γιορτάσουν την μεγάλη ημέρα, ώσπου ξαφνικά όλοι πετάγονται από έναν μεγάλο θόρυβο. Ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται στο έδαφος με σπασμένο πόδι αφού κάποιοι ζαβολιάρηδες καλικάντζαροι που  έχουν πλημμυρίσει την πόλη, τον έριξαν από το έλκηθρο του.

Τι θα γίνει τελικά με το μοίρασμα των δώρων;

Θα καταφέρει ο Καραγκιόζης και οι υπόλοιποι ήρωες μας να αποκρούσουν την απειλή των καλικαντζάρων που έχουν παρουσιαστεί παντού;

Σας περιμένουμε να βοηθήσετε τον λαϊκό ηρώα μας στην δύσκολη αποστολή του και να απολαύσετε μια υπεροχή κωμωδία από τον καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Μακρή, γεμάτη γέλιο, μουσική και υπέροχους ρυθμούς από τα κρουστά του Άκη Χατζημικέ.

Το πρόγραμμα παραστάσεων για τα «Μπαλωμένα Χριστούγεννα» έχει ως εξής:

Κυριακή 26/12/2021 στις 17.00

29/12 στις 19.00

30/12 στις 17.00.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263.

Επίσης το Μαύρο Θέατρο της Πάτρας θα παρουσιάσει στο θέατρο act και τη γιορτινή παράσταση “Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη”.

Ο γιος του Κώστα Μακρή και συνεχιστής της παράδοσης του θεάτρου σκιών, Μπάμπης Μακρής θα παρουσιάσει την Πρωτοχρονιά (Σάββατο 1/1/2022 στις 17.00) και την Κυριακή 2/1/2022 στις 19.00 το εορταστικό έργο  “Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη”.

Η παράσταση αφορά σε μια διασκευή από το γνωστό και πολυδιαβασμένο διήγημα “Της κοκκώνας το σπίτι” του Σκιαθίτη διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που θα συναρπάσει το κοινό όλων των ηλικιών. Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται μέσα από την διαδραστικότητα  και τις κλασικές ατάκες  του μπερντέ του Μπάμπη Μακρή σε συνδυασμό με  τον λόγο  του πολυγραφότατου και αποκαλούμενου «κοσμοκαλόγερου» των ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, και την μουσική συνοδεία από τον συνθέτη– κιθαριστή Γιώργο Αθανασακόπουλο καθώς και μια ομάδα μαθητών του, υπόσχονται μια πρωτότυπη και άκρως Χριστουγεννιάτικη κωμωδία για όλη την οικογένεια.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Καραγκιόζης την παραμονή των Χριστουγέννων συνοδεύει τον γιο του, τον Κοπρίτη, για να πει τα κάλαντα  στο σπίτι του νονού του και να πάρει τα δώρα του. Στο δρόμο τους συναντούν το «σπίτι της κοκκώνας» όπου ο θρύλος λέει, πως από τότε που πέθανε η γυναίκα του καπετάνιου, για την οποία χτίστηκε το συγκεκριμένο σπίτι, αυτό στοιχειώθηκε και έχει γεμίσει με καλικάντζαρους και κακά πνεύματα. Οι ήρωες μας παρελαύνουν στο λευκό πανί και έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα στοιχειά και πνεύματα που θέλουν να τους τρομάξουν. Είναι όμως αληθινά αυτά τα τέρατα; Άραγε το σπίτι της κοκκώνας είναι όντως στοιχειωμένο ή μήπως κρύβεται κάτι η κάποιος πίσω απ΄όλα αυτά; Η συνέχεια επί του μπερντέ…! Αβάντι μαέστρο!

Μπαμπης Μακρής – καραγκιοζοπαίχτης

Αριστοτέλης Μακρής – βοηθός σκηνής

Γιώργος Αθανασακόπουλος – συνθέτης – κιθαριστής.

Περισσότερες Πληροφορίες - κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των παραστάσεων του act είναι το thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture