Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Tιμοτέ Σαλαμέ: Μας αρέσει ακόμα περισσότερο χάρη στο φούτερ υπέρ των γυναικών του Αφγανιστάν

Tιμοτέ Σαλαμέ: Μας αρέσει ακόμα περισσότ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο 26χρονος star εκμεταλλεύτηκε με καλό σκοπό τον τίτλο του style icon με συνεργάτη τον designer Haider Ackermann

Tην τελευταία τετραετία ο νεαρός νεουορκέζος ηθοποιός Τιμοτέ Σαλαμέ εισέβαλε στην a- list του Χόλιγουντ. Και όχι μόνο λόγω των φιλμ«Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου», «Beautiful Boy», «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη», «The King», «Μικρές κυρίες» «Dune», «Τhe French Dispatch». Η ιδιαίτερη σχέση του με τη μόδα που άλλαξε τους κανόνες του ανδρικού dress code στο red carpet απογείωσε τις ήδη επεινετικές εντυπώσεις από τις ερμηνείες του. Μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία μέσα στην εορταστική περίοδο μας έκανε μάλιστα να τον αγαπήσουμε περισσότερο. Συνεργάστηκε με τον «εναλλακτικό» Γάλλο σχεδιαστή μόδας, Haider Ackermann, με στόχο να στηρίξουν τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν.


Οι δυο τους έκαναν τη σχετική ανακοίνωση μέσω του Instagram, υπογράφοντας τις αναρτήσεις τους με δύο λέξεις: «Ειρήνη και αγάπη» «Εδώ και μερικά χρόνια ο Haider και εγώ θέλουμε να φτιάξουμε κάτι. Τον Αύγουστο, τρομοκρατηθήκαμε όταν μάθαμε για τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν και αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε ένα hoodie όπου το 100% των εσόδων θα πάει στο Αφγανιστάν Libre: μια οργάνωση αρωγής, που αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών. Καθώς αυτές οι φρικαλεότητες συνεχίζουν να εξαπλώνονται, θα πρέπει να ενισχύσουμε τις φωνές αυτών των σιωπηλών στρατιωτών», έγραψε ο ηθοποιός στο Instagram.

 

Στο hoodie που διανέμεται κάτω από τα συνδυασμένα αρχικά του ζευγαριού, HATC, δεσπόζει το πρόσωπο μιας νεαρής Αφγανής γυναίκας που αναδύεται από ένα μπλε μοτίβο χρωμάτων, με τις φράσεις «σιωπηλός στρατιώτης» και «ένα κοινό νήμα» κεντημένες στο στήθος. Το λογότυπο της Afghanistan Libre, της γαλλικής ΜΚΟ που ιδρύθηκε το 1996 από την Chékéba Hachemi και την οποία στηρίζουν οι δύο φίλοι με το hoodie, είναι τυπωμένο στο μανίκι. Θυμίζουμε πως ο 26χρονος Σαλαμέ έχει ξετρελάνει τους fashion experts με την πρωτοποριακή και εναλλακτική red carpet γκαρνταρόμπα του, καθώς έχει παραμερίσει τα κλασικά σμόκιν της αμερικανικής «σχολής» των επίσημων events αξιοποιώντας τις δυνατότητες της λεπτής, εφηβικής του σιλουέτας και των παιδικών χαρακτηριστικών του προσώπου του. Θυμίζουμε ότι κάθισε στο θρόνο του «best dressed man» της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού GQ για  το 2020, ενώ παράλληλα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα υποκριτικά ταλέντα της γενιάς του. Ειδικά αυτή τη χρονιά, έτος του metoo, φρικιαστικών βιαιοπραγιών και γυναικοκτονιών στη χώρα μας, η κίνησή του είναι πολύ επίκαιρη και μας αγγίζει ακόμα παραπάνω.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View