Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Η Πάτρα μπαίνει σε γιορτινούς, Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς

Η Πάτρα μπαίνει σε γιορτινούς, Χριστουγε...

Με κάλαντα και τραγούδια στους δρόμους ενώ σε στάσεις των λεωφορείων μπήκαν αφίσες με έργα της Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης, με θέμα τα Χριστούγεννα

Η Πάτρα γιορτάζει και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. «Ντύνεται» και στολίζεται συνοδεία τραγουδιών και ακουσμάτων από κάλαντα. Στο πλαίσιο αυτό, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη σε επιλεγμένα σημεία (στάσεις) κατά μήκος των αστικών διαδρομών, έργων από τη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης, τα οποία έχουν ως θέμα τα Χριστούγεννα, τοπία από την πόλη και όχι μόνο.

Πρόκειται για τα έργα «Μορφές» του Χαράλαμπου Θεμιστοκλέους , «Μητρότης» του Δημήτρη Μπισκίνη, «Παλιός Φάρος της Πάτρας» του Ανδρέα Βουρλούμη, «Θεατρικό» του Γιάννη Μόραλη, «Λάμπα» του Σπύρου Βασιλείου, «Γιαγιά και εγγονή» του Μιχάλη Νικολινάκου, «Χειμώνας» του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα.

Προηγήθηκε η ανάρτηση στους χώρους των υπαίθριων εκθέσεων, (Μώλο, Τριών Συμμάχων,  Υψηλά Αλώνια, πλατεία Ελευθερίας, Ταμπαχάνα και στο Ρωμαϊκό Ωδείο), έργων που ανήκουν στη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τα οποία έχουν ως θέμα το καράβι, το οποίο υπήρξε πάντα παραδοσιακό στοιχείο Χριστουγεννιάτικου στολισμού και σύμβολο ελπίδας.

Παράλληλα όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στους δρόμους της πόλης από το πρωί της Παρασκευής 10/12/2021, μέσα από τα μεγάφωνα του δήμου, ακούγονται κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και δίνουν μία ξεχωριστή νότα. Μεταξύ άλλων στη διάρκεια των εορτών θα ακούγονται παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα  από όλο τον κόσμο.

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου η έναρξη των εκδηλώσεων & το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η πλατεία Γεωργίου στις 7 το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης 14 Δεκεμβρίου, θα γίνει «αφετηρία» των δράσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τον φετινό εορτασμό των Χριστουγέννων

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου, οι  χορωδίες της πόλης που θα  ερμηνεύσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, η jazz μουσική,  ο ρυθμός και η κίνηση του κλασσικού μπαλέτου, θα ανοίξουν φέτος τον κύκλο των εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων συμμετέχουν:

Η Χορωδία του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων, η Χορωδία Κοινο_τοπία, το φωνητικό σύνολο Πάτρας “Vocal”, η Χορωδία Λευκαδίων “Santa Maura”, το σωματείο – Χορωδία «Αντηχώ», η Ορχήστρα jazz της Δημοτικής Μουσικής και το Μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ

*Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός ξεκινά αμέσως με την έναρξη των εκδηλώσεων στην πλατεία Γεωργίου, τη συγκέντρωση παιχνιδιών (όχι μεταχειρισμένων), βιβλίων (όχι μεταχειρισμένων), καθώς και αγαθών μακράς διάρκειας (Μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, συσκευασμένο αλεύρι, γάλα, φρυγανιές και  ειδών ατομικής υγιεινής), για παιδιά και οικογένειες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς καθώς και για όσους ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Καλεί τους πολίτες να ανταποκριθούν στην προσπάθεια για την ανακούφισή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture