Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια Τραγωδία στα Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Kαλάβρυτα: Επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό

Kαλάβρυτα: Επιστρέφουν στα σχολεία οι μα...

Είχε σημάνει συναγερμός

Στα σχολεία τους επιστρέφουν οι μαθητές σχολικών συγκροτημάτων των Καλαβρύτων οι οποίοι νόσησαν από κορωνοϊό. Όλοι οι µαθητές από ∆ηµοτικό, Γυµνάσιο και ΓΕΛ Καλαβρύτων είναι καλά στην υγεία τους. Η περιοχή βρέθηκε σε συναγερµό καθώς, µαζί µε τις συρροές από στενές επαφές, συµµαθητές και οικογένειες, από την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, τα κρούσµατα κατά την περίοδο 25/10 έως και 9/11, έφτασαν τα 50 που είναι αριθµός-ρεκόρ στο δήµο κατά την περίοδο της πανδηµίας.

Από τις αρχές της εβδοµάδας που διανύουµε, τα κρούσµατα στα σχολεία είναι σχεδόν µηδενικά παρά τα επαναλαµβανόµενα rapid test, γεγονός που οδηγεί παράγοντες τόσο της σχολικής κοινότητας όσο και του ∆ήµου και του Νοσοκοµείου των Καλαβρύτων που έχουν την εποπτεία, να κάνουν λόγο για ύφεση του προβλήµατος. «Παρακολουθούµε την κατάσταση εδώ και ένα 10ήµερο, µε τακτικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, α’ βάθµιας και β’ βάθµιας εκπαίδευσης, που διαγνώσθηκαν µε Covid. Mία εβδοµάδα µετά την επίσηµη καταγραφή του κρούσµατος, καλούµε τα παιδιά στο Νοσοκοµείο για εξετάσεις µετά την νόηση.

 Με βάση τα συµπτώµατα των παιδιών, κάνουµε τις απαραίτητες εξετάσεις, παθολογικό, καρδιολογικό και πνευµονολογικό έλεγχο. Έχουµε ελέγξει συνολικά 16 παιδιά, δύο από τα οποία, επειδή εµφάνισαν κάποια ευρήµατα κατά τον έλεγχο στους πνεύµονες, µεταφέρθηκαν στην Πάτρα στον ΠΓΝΠ στο Ρίο για περαιτέρω παρακολούθηση. Και αυτά είναι σε καλή κατάσταση και αναµένουµε να επανέλθουν στις τάξεις τους» αναφέρει στη «Γνώμη» ο Νίκος Στολάκης, υπεύθυνος Παιδιατρικής του Γενικού Νοσοκοµείου των Καλαβρύτων.

Τα δύο παιδιά που νοσηλεύονται στην Πάτρα από την περασµένη Παρασκευή 5/11, είναι µαθητές του ΓΕΛ Καλαβρύτων και η κατάσταση της υγείας τους εξελίσσεται καλά. «Η εικόνα που παρουσιάζει πλέον ο ∆ήµος και ιδιαίτερα η περιοχή της έδρας, Καλάβρυτα και Σκεπαστό όπου είχαµε τα κρούσµατα τα παιδιά, µετά από συνεχείς και επαναληπτικούς ελέγχους, είναι πλέον καλή. Ο Covid είναι σε αποδροµή από τα σχολεία µας όµως σε… αποδροµή δεν πρέπει να είναι η προσοχή µας και η τήρηση των µέτρων. ∆ιότι όλοι, ακόµη και οι πλήρως εµβολιασµένοι αλλά και επαφές των παιδιών που εµφανίζονται αρνητικοί στα rapid test, θα πρέπει να επαναλάβουν τους ελέγχους για λόγους ασφαλείας και να τηρούν αυστηρά τα µέτρα, µάσκες και αποστάσεις, για ικανό χρόνο» σχολιάζει ο υπεύθυνος επιδηµιολογικής επιτήρησης του ∆ήµου, Θεόδωρος Νασιώτης. Στο µεταξύ, νέα αναλυτική ενηµέρωση των µαθητών του Γυµνασίου και Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων για την πανδηµία του κορωνοϊού πραγµατοποίησε πρόσφατα ο κ. Στολάκης µε έµφαση στα µέτρα πρόληψης στο σχολικό χώρο, στις οµοιότητες και τις διαφορές των συµπτωµάτων, µε στόχο την έγκαιρη διάγνωση κρουσµάτων κορωνοϊού.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Οδηγός Εκλογών για την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την νέα εκλογική αναμέτρηση, τα κόμματα, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα εκλογών: ΔΕΙΤΕ LIVE τη μετάδοση μέσα από το διαδραστικό χάρτη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις