Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρώτοι οι "Eternals" στο Αμερικάνικο box office παρά τις μέτριες κριτικές

Πρώτοι οι "Eternals" στο Αμερι...

Η νέα περιπέτεια της Μάρβελ σε σκηνοθεσία της βραβευμένης με Όσκαρ, Κλόι Ζάο έκανε εισπράξεις 71 εκατομμυρίων δολαρίων

Η νέα, διάρκειας δυόμιση ωρών ταινία της Μάρβελ, «Eternals» ήρθε 1η στο Αμερικάνικο box office το περασμένο 3ήμερο (5-7 Νοεμβρίου 2021) πλησιάζοντας τα νούμερα που εκτιμούσαν οι ειδικοί. Για την ακρίβεια η ταινία σε σκηνοθεσία της Κλόι Ζάο μ’ ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών που περιλαμβάνει τον Ρίτσαρντ Μάντεν, την Salma Hayek, την Gemma Chan και την Αντζελίνα Τζολί έκανε εισπράξεις της τάξης των 71 εκατ. δολαρίων σε 4.090 αίθουσες. Ωστόσο αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι οι σχετικά μέτριες κριτικές που πήρε η ταινία με το μέσο όρο της στο rotten tomatoes να είναι μόλις στο 48%.

Η ταινία που παίζεται με επιτυχία και στη χώρα μας, και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, πρόσθεσε και άλλα 90,7 εκατομμύρια από την προβολή της στον υπόλοιπο κόσμο με τις καλύτερες επιδόσεις να έρχονται από το box office του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Νότιας Κορέας, όπως αναφέρει το σάιτ boxofficemojo.com.

Στα Ελληνικά ταμεία σύμφωνα με τον πίνακα του flix.gr, το 4ήμερο της πρεμιέρας της (4-7/11/2021) το φιλμ «Eternals» έκοψε σε 120 αίθουσες πανελλαδικά, 27.144 εισιτήρια, ένα άνοιγμα που θεωρείται ευπρεπές με την μεγαλύτερη κίνηση (τα 10.000 σχεδόν εισιτήρια) να καταγράφεται το σαββατόβραδο.

Οι «Παράλληλες Μητέρες» του Πέδρο Αλμοδόβαρ σε 34 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψαν 5.252 εισιτήρια και έχουν φτάσει σε περίπου 2 εβδομάδες τα 18.871 (η ταινία παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare), το παιδικό «Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το’ Σκασε» σε 74 αίθουσες πανελλαδικά, ίσα που πέρασε τα 3.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια 3.192) ενώ το φιλμ του Έντγκαρ Ράιτ με την Άνια Τέιλορ Τζόι και κάποια στοιχεία θρίλερ στο σενάριο, το «Συνέβη στο Σόχο» σε 24 αίθουσες πανελλαδικά, ξεκίνησε με 2.715 εισιτήρια. Στην Πάτρα προβάλλεται στα Odeon Veso Mare και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον.

Λόγω της άφιξης του “Eternals” οι υπόλοιπες ταινίες «έπεσαν» εισπρακτικά. Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ που συνεχίζεται η προβολή του στην Πάτρα, στα Odeon Veso Mare, έμεινε 2ο στα Αμερικάνικα ταμεία στην 3η εβδομάδα προβολής του συγκεντρώνοντας 7,6 εκατ. δολάρια και έχοντας μέχρι στιγμής φτάσει τα 84 εκατ. στις ΗΠΑ και τα 330,4 συνολικά παγκοσμίως. Στη χώρα μας το "Dune" σε σχεδόν 4 εβδομάδες προβολής έχει πλησιάσει τα 95.000 εισιτήρια.

Πάντως με τις σχετικά μέτριες κριτικές που έλαβε το «Eternals» (το περιοδικό Αθηνόραμα έβαλε 2 αστέρια) εγείρονται ερωτηματικά για τη συνολική πορεία της ταινίας αλλά και για το κατά πόσο θα έχουν συνέχεια επί της μεγάλης οθόνης οι συγκεκριμένοι «αθάνατοι» ήρωες.

Τέλος στις αίθουσες της Βορείου Αμερικής έκανε το περασμένο τριήμερο το ντεμπούτο της η ταινία με την Κρίστεν Στιούαρτ ως Πριγκίπισα Diana με τίτλο «Spencer» και πήρε την 8η θέση στο box office, με 2.2 εκατ. δολάρια σε 996 αίθουσες και λαβαίνοντας γενικά θετικές κριτικές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ωστόσο υπήρξαν και μέτριες έως αρνητικές κριτικές όπως της εφημερίδας Daily Mail που έδωσε στο φιλμ μόλις 2 αστέρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture