Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι αθάνατοι υπερήρωες "Eternals" καταφθάνουν 4 Νοεμβρίου 2021 για να κατακτήσουν τους σινεφίλ

Οι αθάνατοι υπερήρωες "Eternals&quo...

Το νέο φιλμ της Μάρβελ μ' ένα σούπερ καστ που ξεχωρίζει για την διαφορετικότητα του, έχει σκηνοθετήσει η κάτοχος βραβείου Όσκαρ Κλόι Ζάο

Με μεγάλες εμπορικές προσδοκίες καταφθάνει η νέα υπερηρωική περιπέτεια της Μάρβελ, «Eternals» στις αίθουσες (από την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 στη χώρα μας, σε διανομή της Feelgood). Η ταινία έχει για κεντρικούς χαρακτήρες μία δεκάδα αθανάτων ηλικίας 7.000 χρόνων με αρχηγό την Ajak, την οποία υποδύεται η 55χρονη Μεξικάνα στην καταγωγή Σάλμα Χάγιεκ.

Οι «Eternals» (από τις 5/11 στη Βόρειο Αμερική) έχουν ως αποστολή να προστατεύουν την ανθρωπότητα μέσα στους αιώνες από λογής κινδύνους και οντότητες και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή δεν θα είναι η μοναδική τους ταινία.

Η είδηση επίσης με τους «Eternals» είναι πως την σκηνοθεσία υπογράφει η Κλόι Ζάο του εξαιρετικού «Nomadland» που κυριάρχησε στα φετινά βραβεία Όσκαρ της «καραντίνας». Μάλιστα η Κινέζικης καταγωγής Chloe Zao που είναι πλόεν η πρώτη, τιμημένη με Όσκαρ σκηνοθέτις που ανέλαβε να γυρίσει ταινία της Μάρβελ, έκλεισε τη συμφωνία με τον Kevin Feige, πρόεδρο των Marvel Studios λίγο πριν πάρει την κάμερα της και φύγει για την έρημο στις Δυτικές Αμερικανικές πολιτείες για να γυρίσει τη «Γη των Νομάδων» με τη Φράνσις Μακ Ντόρμαντ. Ενδεχομένως η επιλογή της να μοιάζει «ασυνήθιστη» ενώ και η ίδια η Ζάο παραδέχεται πως δεν γνώριζε για τους «Eternals» όπως ίσως και ο περισσότερος κόσμος.

Είναι λοιπόν όπως η ίδια η Ζάο περιέγραψε στο Αγγλικό περιοδικό Total Film (τεύχος Οκτωβρίου 2021) ένα γκρουπ αθανάτων εξωγήινων από το διάστημα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά που εστάλησαν στη Γη από τους Celestials για να προστατέψουν τους ανθρώπους από τους τερατώδεις Deviants.

Πολλά από τα γυρίσματα έγιναν σε φυσικούς χώρους (locations) ενώ το πράγματι εντυπωσιακό καστ είναι ο ορισμός της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας. Εκτός της Χάγιεκ συμπρωταγωνιστούν ο 35χρονος Σκωτσέζος σταρ Richard Madden ως ο ιπτάμενος Ikaris που έχει και ηγετικές βλέψεις μεταξύ των Avengers όπως είδαμε στο τρέιλερ, δεδομένης της απουσίας πλέον του Tony Stark Steve και του Rogers – Captain America, η 38χρονη Gemma Chan της επιτυχημένης ταινίας «Crazy Rich Asians» ως η Sersi, η οποία είχε εμφανιστεί και στην «Captain Marvel» το 2019, και η σούπερ σταρ Angelina Jolie στο «ντεμπούτο» της στο σύμπαν της Μάρβελ, ως η γκλάμορους μαχήτρια Thena.

Κι ακόμα τους Eternals αποτελούν ο 43χρονος ΠακιστανοΑμερικανός ηθοποιός της ταινίας «The Big Sick» του 2017, Kumail Nanjani ως ο Kingo που πετάει ακτίνες laser με τις γροθιές του, ο Αμερικανοκορεάτης Don Lee της ταινίας «Train to Busan» ως ο Gilgamesh, ίσως ο πιο δυνατός από τους Eternals, η 14χρονη Lia McHugh ως η μικροκαμωμένη Sprite που όμως είναι μία παλιά ψυχή μέσα σ’ ένα παιδικό σώμα, ο Brian Tyree Henry ως ο Phastos που είναι ο δημιουργός των όπλων και του εξοπλισμού των Eternals και λέγεται πως θα είναι ο πρώτος γκέι χαρακτήρας της Μάρβελ, η Lauren Ridloff (The Walking Dead) στο ρόλο της βαρήκοης αλλά ατρόμητης πολεμίστριας Makkari και ο Barry Keoghan που τον είδαμε πρόσφατα και στον «Πράσινο Ιππότη», ως ο Druig που μπορεί να «χειραγωγεί» τις σκέψεις των άλλων.

Όπως είπε ο Keoghan στο Total Film, ο ήρωας του είναι ίσως ο πιο cool αθάνατος απ’ όλους τους Eternals. Από το καστ να μην παραλείψουμε και τον Kit Harington που έχει το ρόλο κλειδί του Dane Whitman που έχει ένα σπέσιαλ δέσιμο με τη Sersi της Gemma Chan.

Η Chan που ζει στο Λονδίνο είναι πολύ καλή φίλη με τον Ρίτσαρντ Μάντεν και ήταν μεγάλη η χαρά της όπως είπε στο περιοδικό Entertainment Weekly (Νοέμβριος 2021) που βρέθηκαν τώρα να παίζουν μαζί στην ίδια ταινία ενώ ο Μάντεν ήταν και με τον 34χρονο Kit Harington συμπρωταγωνιστές στο πολύκροτο «Game of Thrones» και μοιάζει τώρα στους Eternals σαν να κάνουν reunion.

“Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν πίσω από τα εφέ, τα λαμπερά μάτια και τις μάχες με τα τέρατα, να ανακαλύψουμε και να δείξουμε και την ψυχή και τα συναισθήματα των υπερηρώων μας. Θελήσαμε να βρούμε την αλήθεια τους και να τους ερμηνεύσουμε με ειλικρίνεια παρά το γεγονός ότι κάνουμε εξωπραγματικές πράξεις όπως να πετάμε ή να βουτάμε από βράχους”, είπαν οι Richard Madden και Gemma Chan στο Entertainment Weekly.

Οι «Eternals» θα παίζονται από την Πέμπτη 4/11 και στην Πάτρα, στα Odeon Veso Mare.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture