Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

O γιος του Κώστα Γαβρά, Romain και το βίντεο της Αθήνας του 2034

O γιος του Κώστα Γαβρά, Romain και το βί...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο 40χρονος σκηνοθέτης είναι γνωστός για τις σοκαριστικές του εικόνες και τα βίντεο κλιπ διασημοτήτων όπως ο Κάνιε Γουεστ

Εχει ελληνικές ρίζες, ήταν boyfriend της Ρίτα Ορα, έχει δημιουργήσει πολύκροτα βίντεο των Κάνιε Γουέστ και Justice αλλά και το  βίντεο κλιπ για το κομμάτι «Gosh» του Jamie XX που του χάρισε Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών (Cannes Lions) του 2016. Ο γοητευτικός Romain Gavras, γιος του διάσημου ελληνογάλλου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά έκανε απόβαση στην Αθήνα.

Μαζί με το συνθέτη και DJ Surkin, παρουσιάζουν  το φιλμάκι «Neo Surf», που αποτελεί το πρώτο μέρος του πρότζεκτ «GENER8ION», σε συμπαραγωγή του Onassis Culture με το iconoclast.tv. Με σέρφερ, σπαθιά σαμουράι και στρουθοκαμήλους έχει ξεσηκώσει το You Tube από την πρώτη στιγμή. Το πρώτο τετραήμερο προβολής έκανε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο views. Εξολοκλήρου γυρισμένο στην Αττική, και με τη συμμετοχή της 070 Shake, τοποθετείται σε ένα κοντινό μέλλον, στο 2034, σε έναν κατεστραμμένο κόσμο δίχως όραμα, με μια γριφώδη ποίηση που ενσαρκώνεται από οκνηρούς νέους και μια υποβόσκουσα βία. Όμως δεν πρόκειται για ένα μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό, σε απρόσιτες και φανταστικές τοποθεσίες καθώς το μέλλον, είναι ήδη εδώ.

Όπως αναφέρει ο  Romain Gavras: «Ήταν η πρώτη φορά που έκανα γυρίσματα στην Ελλάδα και ένιωσα πάρα πολύ άνετα. Με την υποστήριξη του Onassis Culture και του καταπληκτικού ελληνικού συνεργείου μου, δημιουργήσαμε κάτι που δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω πουθενά αλλού στον κόσμο, το οποίο χτίστηκε από εικόνες και τοποθεσίες της Ελλάδας που είχα στο μυαλό μου από παιδί. Τα παιδιά είναι πάντα παιδιά, κάνουν πράγματα που κάνουν τα παιδιά και δημιουργούν αναμνήσεις ακόμα κι αν ο κόσμος καταρρέει».

Το σύμπαν του «GENER8ION» ζωντανεύει από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου 2022, στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης, σε μια μοναδική πολυμεσική εγκατάσταση για ένα μέλλον που θυμίζει παρόν. Το «GENER8ION» είναι ένα πολυθεματικό συνεργατικό πρότζεκτ με επικεφαλής τον παραγωγό και συνθέτη Surkin και τον σκηνοθέτη Romain Gavras. Μετά από ένα αρχικό EP που κυκλοφόρησε το 2016, αυτό το πρότζεκτ αναγεννήθηκε το 2021 με πρώτο κομμάτι το «Neo Surf», σε ερμηνεία της 070 Shake, η οποία είναι στενή συνεργάτιδα του Κάνιε Γουέστ και των καλλιτεχνών της εταιρείας του, G.O.O.D Music. Το «Neo Surf» συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία του Romain Gavras και συμπαραγωγή του Onassis Culture, που πρότεινε τοποθεσίες της Αθήνας για τα γυρίσματα.

Η δημόσια παρουσίαση του βίντεο κλιπ στην αυθεντική τρίπτυχη μορφή έγινε στο Musée de la Bourse de Commerce στο Παρίσι. Ακυκλοφόρητες και αποκλειστικές λήψεις των γυρισμάτων θα προβληθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, από τις 8 Ιανουαρίου 2022. Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά οπτικοακουστικών έργων που συνδυάζουν καινοτόμα formats και προβολές σε απρόσμενους χώρους.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View