Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ νιώθει περίεργα που έπαιξε ένα γκέι ρόλο στο «Μυστικό του Brokeback Mountain»

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ νιώθει περίεργα που έπ...

Παραδέχθηκε πως η αντίδραση της πλειοψηφίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας όταν βγήκε η ταινία, που εξέλαβε ο ίδιος και ο αξέχαστος Χιθ Λέτζερ, ήταν μια αίσθηση αγάπης και ευγνωμοσύνης

Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Τζέικ Τζίλενχαλ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα The Times του Λονδίνου, είπε πως νιώθει περίεργα που έπαιξε ένα γκέι ρόλο στο συγκινητικό φιλμ «Brokeback Mountain» του Ανγκ Λι, μία ταινία που κέρδισε 3 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και της καλύτερης σκηνοθεσίας αλλά έχασε το Όσκαρ της καλύτερης ταινίας από το «Crash» του Πολ Χάγκις.

Ο 40χρονος ηθοποιός αναφερόμενος στο «Μυστικό του Brokeback Mountain» (στην Πάτρα η ταινία είχε παιχθεί τόσο στο Πάνθεον όσο και στα Odeon Veso Mare, πρώην Ster στις αρχές του 2006), φιλμ που του χάρισε και μια υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου και στο κατά πόσο θα μπορούσαν σήμερα δυο στρέιτ ηθοποιοί να πρωταγωνιστήσουν σε μία ταινία όπως το «Brokeback Mountain» είπε πως «α, δεν νομίζω. Ίσως; Μέρος της αφήγησης της ταινίας ήταν πως δυο στρέιτ άντρες έπαιζαν αυτούς τους ρόλους. Υπήρχε ένα στίγμα στο να παίζεις έναν τέτοιο ρόλο, ξέρεις, γιατί θα το έκανες αυτό; Και νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό και για τους δύο μας (Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ) να σπάσουμε αυτό το στίγμα».

Και συνέχισε ο Τζέικ Τζίλενχαλ λέγοντας πως «αλλά και πάλι πιστεύω ότι αυτό οδήγησε τους ανθρώπους να λένε, ξέρετε, άνθρωποι κάθε διαφορετικής εμπειρίας πρέπει να παίζουν περισσότερους ρόλους, ότι δεν πρέπει να περιορίζονται σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Και το πιστεύω αυτό. Αλλά ταυτόχρονα, ήμουν πολύ περήφανος που ήμουν σε αυτόν τον χώρο και μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Και η αντίδραση της πλειοψηφίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας όταν βγήκε η ταινία, που εξέλαβα - και οι δύο μας, όλοι στην ταινία – ήταν μια αίσθηση αγάπης και ευγνωμοσύνης.»

Το «Brokeback Mountain», όταν είχε κυκλοφορήσει το 2005, είχε γράψει την δική του ιστορία. Πέρα από τα 3 Όσκαρ που κατάφερε να κερδίσει, είχε γίνει μια ταινία ορόσημο για την εκπροσώπηση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη μεγάλη οθόνη, όπως έγραψε το flix.gr. Αλλά με τα χρόνια αρκετοί ήταν αυτοί που την κατηγόρησαν πως δυο στρέιτ άτομα πρωταγωνίστησαν στην ταινία.

Αρκετοί είναι εκείνοι που μιλάνε την κακή εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας όταν στρέιτ άτομα παίζουν γκέι ρόλους και ο Τζίλενχαλ απήντησε σε αυτό λέγοντας «νομίζω πως ζούμε σε μια εποχή όπου και η παραμικρή απόκλιση δεν εκτιμάται ιδιαίτερα και πιθανότητα γίνεται μεγαλύτερη η αντίδραση όταν δεν βρισκόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο για να τα συζητήσουμε. Αλλά σίγουρα υποστηρίζω όλα τα κινήματα που έχουν γίνει και νομίζω πως βρισκόμαστε σε μια τεράστια μετάβαση».

Η νέα ταινία όπου πρωταγωνιστεί ο Τζέικ Τζίλενχαλ, το θρίλερ «The Guilty» σε σκηνοθεσία του Αντουάν Φουκουά κυκλοφορεί ήδη στην πλατφόρμα του Netflix.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight