Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι σινεφίλ μπορούν να δουν online τις βραβευμένες ελληνικές μικρού μήκους των Νυχτών Πρεμιέρας

Οι σινεφίλ μπορούν να δουν online τις βρ...

Ανάμεσα τους είναι και η ταινία του Κεφαλονίτη σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου, «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς»

Τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας του διαγωνιστικού τμήματος Ελληνικές Μικρές Ιστορίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, περιμένουν τους σινεφίλ στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ!

Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια του τμήματος Ελληνικές Μικρές Ιστορίες, οι 27ες Νύχτες Πρεμιέρας που είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες έως και τις 3/10/2021, φιλοξενούν στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ (online.aiff.gr) από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 όλες τις ταινίες μικρού μήκους που κέρδισαν το βραβείο Καλύτερης Ταινίας τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά θα προβάλλονται οι μικρού μήκους ταινίες:

«Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία

«Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου

«ΙΙ» του Ευθύμη Κόζεμουντ Σανίδη

«Simon Says» του Νίκου Τσεμπερόπουλου

«Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

«Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά

«Εκτορας Μαλό - Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου

«Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου

«Το Τέλος του Πόνου: Μία Πρόταση» της Ζακλίν Λέντζου.

Οι συγκεκριμένες ταινίες διατίθενται δωρεάν και για 300 προβολές η καθεμία. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσετε συγκεντρωμένες μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων χρόνων, δωρεάν μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

Να θυμίσουμε πως το «Χαμομήλι» όπου «ο κόσμος των ζωντανών είναι μακριά, ενώ ο κόσμος των νεκρών μυρίζει χαμομήλι», υπογράφει ο Νεριτάν Ζιντζιρία, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1989 στα Τίρανα. Ένα χρόνο αργότερα μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και το 2008 βραβεύτηκε ως ο Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας για την πρώτη του ταινία «Την καλύτερη νύφη».

Όσο για την ταινία «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Κεφαλονίτη δημιουργού Βασίλη Κεκάτου αφορά τα εξής:

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δυο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος, γεννημένος το 1991, είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης και υπότροφος του Ινστιτούτου του Sundance στη Γιούτα. Το 2018, με την ταινία του “Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν” συμμετείχε και διακρίθηκε σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως το Locarno, το Sundance, το Palm Springs και το Tallinn Black Νights. Με την πρόσφατη ταινία του “Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς” κατέκτησε το Χρυσό Φοίνικα, καθώς και το Queer Palm, για καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία συνέχισε τη φεστιβαλική πορεία της με σημαντικούς σταθμούς το Sarajevo, το Clermont-Ferrand, το AFI και το Telluride, για το οποίο την επέλεξε ο Μπάρυ Τζένκινς.

Κατά την περίοδο της καραντίνας του 2020, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Ιδρύματος Ωνάση, ο Βασίλης δημιούργησε το “Οταν Κοιμάσαι ο Κόσμος Αδειάζει”, μια ταινία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία διαδικτυακά και στην πορεία εξασφάλισε διανομή στις κινηματογραφικές αίθουσες. Διθυραμβικές κριτικές για το έργο του έχουν δημοσιευτεί ανά καιρούς σε γνωστά διεθνή έντυπα όπως ο Hollywood Reporter, οι New York Times, η Screen Daily και το Sight & Sound. Εκτός από τη σκηνοθεσία κινηματογράφου, ο Βασίλης έχει ασχοληθεί και με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ πρόσφατα του ανατέθηκε από τη Vogue Greece και τη Gucci η φωτογράφιση του διεθνούς μοντέλου Winnie Harlow. Αυτή την περίοδο προετοιμάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ εδώ: 

https://online.aiff.gr/

Δείτε τις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους του προγράμματος εδώ: 

https://online.aiff.gr/ collection/10-Χρόνια-Μικρές- Ιστορίες

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture