Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γερμανία-Εκλογές: Προβλέπεται νύχτα-θρίλερ- Παίρνει βραχεία κεφαλή ο Σολτς

Γερμανία-Εκλογές: Προβλέπεται νύχτα-θρίλ...

Τι συζητήθηκε στον "κύκλο των ελεφάντων"

Οριακό αν και λίγο μεγαλύτερο της μίας μονάδας είναι το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) έναντι της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU). Στις τελευταίες εκτιμήσες των δύο δημόσιων ραδιοσταθμών ARD και ZGD, η κεντροαριστερά του Όλαφ Σολτς προηγείται κατά 1,2 έως 1,5 μονάδες αντίστοιχα έναντι του Άρμιν Λάσετ. Ειδικότερα, με βάση το ARF οι Σοσιαλδημοκράτες παίρνουν 25,7% έναντι 24,5% των συντηρητικών, και με βάση το ZDF 26% έναντι 24,5%.

Ήδη, η συζήτηση για την επόμενη ημέρα έχει ξεκινήσει, με τους επικεφαλής των δύο πρώτων κομμάτων να ξεδιπλώνουν τα σχέδιά τους. Μιλώντας στον «γύρο των Ελεφάντων», που είναι ένα στρογγυλό τραπέζι στην τηλεόραση, ο Όλαφ Σολτς υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν στο κόμμα του «πολύ καθαρή εντολή» για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι αν και μία σύμπραξη Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων θα ήταν θετική, η εμπλοκή τρίτου κόμματος θα έκανε την κατάσταση περίπλοκη.

Από την πλευρά του, ο Άρμιν Λάσετ υποστήριξε ότι στοχεύει να σχηματίσει συνασπισμό, ακόμη κι αν οι Χριστιανοδημοκράτες τερματίσουν δεύτεροι. «Δεν ήταν πάντα το ζήτημα ότι το πρώτο κόμμα παρέχει τον καγκελάριο» είπε. Ο Λάσετ υποστήριξε ότι ο επόμενος καγκελάριος θα πρέπει να φέρει μαζί διαφορετικές παρατάξεις στη βουλή, λέγοντας ότι ένας συνασπισμός του CDU/CSU, τους πράσινους και το FPD θα μπορούσε να δουλέψει καλύτερα απ' ότι με το SPD.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις