Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ε ναι, πετώντας με την Aegean πήραμε αυτόγραφο από τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς

Ε ναι, πετώντας με την Aegean πήραμε αυτ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η αγέραστη ιέρεια της performance art θα εμφανιστεί στο Νιάρχος ως άλλη Μαρία Κάλλας με κοστούμια Ricardo Tisci

Καλλιτεχνικό γεγονός των ημερών στην πρωτεύουσα η άφιξη της Μαρίνα Αμπράμοβιτς, της διασημότερης star στην performance art παγκοσμίως. Ντυμένη στα μαύρα, με τα κατάμαυρα μαλλιά της χτενισμένα μονόπαντα και μεγάλα τετράγωνα γυαλιά όρασης έμοιαζε περίπου 35- 40 ετών, καθισμένη στο χώρο αναμονής του Heathrow. (Δείχνει πολύ πιο λεπτή από κοντά και φαντάζει απίστευτο πως είναι πλέον 75 ετών). Mαζί της ένας συνεργάτης της, που κρατούσε πάνινη τσάντα με moto της. Kανένα βλέμμα ή σημάδι πως ήταν αναγνωρίσιμη στους άλλους επιβάτες της Aegean, οπότε έπαιζε ήσυχα με το κινητό της. Την ξαναείδαμε καθισμένη στη business class μέσα στο αεροπλάνο. Το περιοδικό της πτήσης είχε μια καταπληκτική συνέντευξή της, οπότε στην άφιξη ενώ περίμενε τις αποσκευές της μαζί με όλους τους άλλους, σπεύσαμε για αυτόγραφο πάνω στο κείμενο αιφνιδιάζοντάς την. Όταν άκουσε πως είμαστε fun και πως μας φαίνεται τόσο πολύ νέα από κοντά είπε χαμογελώντας. «Λατρεύω την Κάλλας και είμαι πάρα πολύ μεγάλη στην πραγματικότητα».

 Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς που έχει σαν βάση της τη Νέα Υόρκη θα παρουσιάσει την οπερατική παγκόσμια συμπαραγωγή «Οι επτά θάνατοι της Μαρία Κάλλας» στην Εθνική Λυρική Σκηνή 24-29/9. Πρόκειται για το δικό της φόρο τιμής στη θρυλική σοπράνο. Όπως λέει ταιριάζουν στο μείγμα του δυναμισμού και της ευθραυστότητας, στο ζώδιο του Τοξότη και πως ένας έρωτας θα μπορούσε να της σκοτώσει. Το κοινό θα δει επτά όπερες για επτά θανάτους διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ στον όγδοο ερμηνεύει η ίδια το θάνατο κοιτάζοντας τη δική της ζωή, το γάμο και τους γονείς της. Εχοντας κάνει το πρώτο της show, μόλις 14 ετών στη Γιουγκολσαβία όπου γεννήθηκε, προχώρησε στην τέχνη αδιαφορώντας για τις κριτικές και όσα σκέφτονταν οι άλλοι για εκείνη. «Είμαι ενθουσιασμένη που θα παίξω στην Ελλάδα. Είναι σαν η Μαρία να γυρίζει στο σπίτι», λέει. Ομολογώντας πως διατηρεί ισχυρή πνευματική σχέση με την ορθοδοξία λόγω της καταγωγής της νιώθει και η ίδια  σαν να επιστρέφει στην πατρίδα. Τα κοστούμια που θα φορέσει επίς κηνής έχουν την υπογραφή του κορυφαίου σχεδιαστή και στενού της φίλου Ricardo Tisci.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View