Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Η «Moona Lisa» δείχνει τα οπίσθιά της σε μουσείο στο Μπρίστολ

Η «Moona Lisa» δείχνει τα οπίσθιά της σε...

H χάλκινη βερσιόν ενός αντισυμβατικού έργου street art που φιλοτέχνησε πριν πολλά χρόνια ο Νικ Γουόκερ, απαντώντας στην «πρόκληση» του Μπάνκσι

H χάλκινη βερσιόν ενός αντισυμβατικού έργου street art που βασίζεται στη «Μόνα Λίζα», τη διάσημη προσωπογραφία του Ντα Βίντσι, ξεκίνησε να εκτίθεται σε μουσείο του Μπρίστολ.

Το αποκαλυπτικό άγαλμα αποτελεί μια νέα εκδοχή της θρυλικής «Moona Lisa», του έργου street art που είχε δημιουργήσει ο θρυλικός Νικ Γουόκερ πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, αυτή τη φορά σε μορφή γλυπτού.

Σύμφωνα με το BBC ο Γουόκερ δημιούργησε την αυθεντική «Moona Lisa» (το όνομά της προέρχεται από το «mooning» την αγγλική λέξη που περιγράφει την... επίδειξη των οπισθίων) ως απάντηση σε μια «πρόκληση» του Banksy, ο οποίος είχε πει ότι «δεν μπορεί να γίνει πια τίποτα καινούργιο με τη Μόνα Λίζα».

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του αγάλματος ήταν αρκετά πρωτότυπη. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, στήθηκε μια πλατφόρμα με 160 κάμερες DSLR, προκειμένου να καταγραφεί μια εικόνα 360 μοιρών ενός πραγματικού μοντέλου, ντυμένου ως «Moona Lisa». Στη συνέχεια, αυτή η εικόνα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία ενός ψηφιακού μοντέλου, πάνω στο οποίο βασίστηκε το καλούπι του τελικού δημιουργήματος.

Ο Γουόκερ, ένας καλλιτέχνης που προήλθε από τη διαβόητη σκηνής του Μπρίστολ των αρχών της δεκαετίας του '80, θεωρείται σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην street art.

Η «Μoona Lisa» του θα εκτίθεται στο Μπρίστολ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture