Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, Παράρτημα Βάρδας

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύ...

Η φοίτηση είναι διετής και χορηγείται απολυτήριος τίτλος ισότιμος του απολυτηρίου Γυμνασίου

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί από 2018 στη Βάρδα και το οποίο αποτελεί παράρτημα του ΣΔΕ Πάτρας.

Το παράρτημα Βάρδας του ΣΔΕ Πάτρας και Βάρδας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, επιτελεί σοβαρό κοινωνικό σκοπό και είναι απαραίτητο για την κάλυψη του πληθυσμού τόσο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης όσο και τους κατοίκους της Δυτική Αχαΐας. Ο Δήμος πάντα στηρίζει το σχολείο.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι ένα ευέλικτο καινοτομικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Με το πρόγραμμα αυτό δίνεται η δυνατότητα σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και να ενταχθούν ομαλά στην επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική ζωή.

Η φοίτηση είναι διετής και χορηγείται απολυτήριος τίτλος ισότιμος του απολυτηρίου Γυμνασίου. Αφού κάποιος ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο ΣΔΕ, μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη βαθμίδα, δηλαδή στο Γενικό ή το Επαγγελματικό Λύκειο.

Ο κοινωνικός ρόλος των ΣΔΕ είναι τεράστιος, καθώς οι εκπαιδευόμενοι ανοίγουν ένα καινούργιο δρόμο στη ζωή τους, προκειμένου να διαφύγουν του κοινωνικού αποκλεισμού και της προσωπικής τους απαξίωσης. 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν καθημερινά στο Σχολείο στην Πάτρα από τις 17.00 έως τις 20.30 μμ και κάθε Τετάρτη και στο Γυμνάσιο Βάρδας από τις 17.30 – 19.30.

Για την εγγραφή των μαθητών είναι απαραίτητα τα κάτωθι δικαιολογητικά:

•             Απολυτήριο Δημοτικού ή Βεβαίωση Σπουδών από το γυμνάσιο στο οποίο είχε κάνει εγγραφή ή είχε φοιτήσει χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του

•             Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου

•             Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης στο οποίο να αναγράφεται το γένος μητέρας

•             3 (αν δε χρειάζεται μέσο μεταφοράς) ή 5 φωτογραφίες

•             ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμός κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει)

•             Οι αλλοδαποί υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν και άδεια διαμονής.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να καλείται στα τηλέφωνα Πάτρα - 2610462086 και Βάρδα - 2623072655.

*Διευθύντρια στο ΣΔΕ Πάτρας και παράρτ. Βάρδας είναι η Πηνελόπη Ράπτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις