Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη η αποψινή συναυλία του Διεθνούς Φεστιβάλ στο Σκαγιοπούλειο

Πάτρα: Αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη η ...

Συνθέσεις του θα ακούγονται από τα μεγάφωνα του δήμου για τρεις μέρες

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό με σχετική ανακοίνωση, ότι η σημερινή συναυλία αλληλεγγύης για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές, με την Πατρινή ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του Σκαγιοπουλείου, είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Επίσης από σήμερα και για τρεις ημέρες, στο πλαίσιο του τριήμερο πένθους που κηρύχθηκε μετά την απώλειά του, στους δρόμους της πόλης θα ακούγονται από τα μεγάφωνα του δήμου δικές του συνθέσεις.

Η Πάτρα αποτέλεσε μία από τις πόλεις που έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Εμπνεύστηκε και διδάχθηκε από αυτή. Ήταν η πόλη στην οποία όπως έλεγε ο ίδιος, συνάντησε ανοιχτούς ανθρώπους και ανοιχτά μυαλά, αλλά και την αντίθεση των αστών και των προλετάριων.

Ορμητικός, εμπνευσμένος και φλεγόμενος από το πάθος της προσφοράς στο λαό, ο Θεοδωράκης κατόρθωσε να χωρέσει στο μεγαλειώδες έργο του όλο το έπος της λαϊκής πάλης του 20ου αιώνα στη χώρα μας. Άλλωστε, μέρος αυτού του έπους υπήρξε και ο ίδιος.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού, σε ειδική συνεδρίαση θα αποφασίσει το πλαίσιο των εκδηλώσεων – δράσεων, οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture