Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Το Σάββατο στο Εργοστάσιο Τέχνης η "Καντάτα Ελευθερίας" του Χρήστου Λεοντή

Το Σάββατο στο Εργοστάσιο Τέχνης η "...

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ιωάννα Φόρτη

Ένα σύγχρονο και εξαιρετικό λαϊκό μουσικό έργο το οποίο αναφέρεται στην περίοδο της επανάστασης του 1821, θα παρουσιαστεί στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων   για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τίτλος της συναυλίας είναι, «Καντάτα Ελευθερίας». Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο από τον σπουδαίο συνθέτη μας Χρήστο Λεοντή πάνω σε μελοποιημένα ποιήματα καθώς και κείμενα των Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη. Γράφτηκε το 1970 και ηχογραφήθηκε με τη φωνή του ίδιου του συνθέτη, με την αείμνηστη τραγωδό μας Άννα Συνοδινού να διαβάζει, και κυκλοφόρησε με δυσκολία σε μικρό δίσκο βινυλίου. Αργότερα ο «Θούριος του Ρήγα» κυκλοφόρησε με τη φωνή του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη.

Η συναυλία συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Δυτικής Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί στον αίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», στην Ακτή Δυμαίων. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν  οι Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Ιωάννα Φόρτη. Την αφήγηση κάνουν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Ουρανία Μπασλή.

Παίζουν οι μουσικοί: Μάνος Αβαράκης – Φυσαρμόνικα, Μανόλης Ανδρουλιδάκης - Λαούτο- Ακουστική κιθάρα, Βαγγέλης Ζαρμπούτης – Μπουζούκι, Τεό Λαζάρου – Μπάσσο, Νεοκλής Νεοφυτίδης – Πιάνο, Αντώνης Παπαγγελής - Κλασική κιθάρα, Βασίλης Ραψανιώτης – Βιολί.

Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Δήμου Κηφισιάς.

Διεύθυνση: Θανάσης Αρβανίτης

Εκτός από την Καντάτα Ελευθερίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλα τραγούδια από την μακροχρόνια συνθετική δραστηριότητα του 81χρονου σήμερα Χρήστου Λεοντή.

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται  ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr και το βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος».

Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών,  7.00€. Για συλλόγους - σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ' άτομο. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις Θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture