Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Το κλασικό "Κεντρί" προσέλκυσε σινεφίλ όλων των ηλικιών στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο

Πάτρα: Το κλασικό "Κεντρί" προ...

Η μοναδική θερινή κινηματογραφική αίθουσα της Πάτρας το φετινό καλοκαίρι ήταν σχεδόν κάθε βράδυ γεμάτη από λάτρεις της 7ης τέχνης

Αναμενόταν πως θα πήγαινε πολύ καλά το φετινό περίεργο λόγω covid, καλοκαίρι, το θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο, το μοναδικό θερινό της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας με ιστορία σχεδόν 50 χρόνων και το επιβεβαιώσαμε και ιδίοις όμμασι πηγαίνοντας την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 το βράδυ με αφορμή την επαναπροβολή με καινούριες, αποκατεστημένες κόπιες σε διανομή της Tulip, του αριστουργηματικού και τιμημένου με 7 βραβεία Όσκαρ φιλμ «Το Κεντρί» σε σκηνοθεσία του Τζορτζ Ρόι Χιλ με τις ραφινάτες ερμηνείες του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος είχε δικαίως προταθεί και για το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου, και του Πολ Νιούμαν.

Το σινε-Κάστρο ήταν σχεδόν γεμάτο και μας έκανε εντύπωση πως ανάμεσα στο σινεφίλ κοινό που θαύμασε για μία ακόμη φορά τη λάμψη δύο μεγάλων σταρ όπως είναι ο Ρέντφορντ και ο αξέχαστος Πολ Νιούμαν, ήσαν πολλά νέα παιδιά που έχουν την ευκαιρία με τις επανεκδόσεις κλασικών ταινιών να δουν και να γνωρίσουν αγαπημένες ταινίες που είχαν «σκίσει» στην πρώτη προβολή τους όπως το «Κεντρί – The Sting» που το 1974 είχε εκτός από τα Όσκαρ, σαρώσει και στα διεθνή ταμεία και παραμένει ακόμη και σήμερα από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες όλων των εποχών. Τα τρία βράδια που η ταινία με φόντο το Σικάγο της δεκαετίας του 1930 με 2 χαριτωμένους απατεώνες να στήνουν μία απίθανη κομπίνα εκδίκησης εξαπατώντας ένα μεγαλοαφεντικό του υποκόσμου (στο ρόλο ο ηθοποιός Ρόμπερτ Σο) προβλήθηκε, 23 με 25/8 στο Ρίο, υπολογίζεται πως την είδαν περισσότεροι από 350 θεατές. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο αιθουσάρχης Παναγιώτης Κοτσαύτης, υπήρξαν και 50ρηδες, 60ρηδες γονείς που παρότρυναν τα παιδιά τους να έρθουν να δουν την ταινία, κάτι που έγινε.

Η ατμόσφαιρα στο θερινό σινε-Κάστρο ήταν πραγματικά αρκούντως σινεφίλ ενώ και η ποιότητα της κόπιας ήταν εξαιρετική με καθαρή εικόνα και αναλλοίωτο ήχο, με τα θαυμάσια κοστούμια της Ίνιθ Χεντ που πήραν Όσκαρ να ξεχωρίζουν και το χαμόγελο του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και η κεφάτη, ζωηρή ερμηνεία του να κλέβουν την παράσταση.

Γενικά το θερινό σινε-Κάστρο στους 3 μήνες που λειτουργεί αφότου άνοιξε στα τέλη Μαΐου με εναρκτήρια ταινία τη «Χώρα των Νομάδων» της Κλόι Ζάο με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ που φέτος πήρε τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και α΄ γυναικείου ρόλου, είδε σχεδόν καθημερινά τους σινεφίλ να δίνουν δυναμικό και σταθερό παρών. Ο κόσμος ζητούσε όσο τίποτε άλλο την επιστροφή του στην κινηματογραφική αίθουσα και δη την ανοιχτή με όλα τα προσήκοντα προστατευτικά μέτρα κατά του covid 19 να τηρούνται, όπως μας είπε και ο κ. Κοτσαύτης. Βοήθησε φυσικά και το γεγονός πως προβλήθηκαν και πολλές νέες και αξιόλογες ταινίες όπως τα Οσκαρικά «Άσπρο Πάτο», «Ο Πατέρας» με τον Άντονι Χόπκινς, η «Black Widow» της Μάρβελ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή παιδικά φιλμ που κυριολεκτικά έκαναν sold out προβολές όπως το «Luca» της Disney ή το «Σπίριτ, ο Ατίθασος, Spirit Untamed» που άρεσε πολύ στα παιδιά και στους μεγαλύτερους.

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο επίσης αναμένεται συναρπαστική καθώς ξεκίνησε να προβάλλεται η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» της Σέρβας Γελένα Πόποβιτς με τον Άρη Σερβετάλη στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού και συμπρωταγωνιστές τον Χρήστο Λούλη, τον Χολιγουντιανό σταρ Μίκι Ρουρκ και πολλούς άλλους.

Η αίθουσα προβλέπεται να παραμείνει ανοικτή τουλάχιστον έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 καιρού πάντα επιτρέποντος ενώ το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει τη χειμερινή περίοδο καθώς στις κλειστές αίθουσες υπάρχει πλέον η υποχρέωση να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι θεατές ή θεατές που θα έχουν υποβληθεί σε rapid test 48 ωρών.

Κείμενο - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture