Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τι θα προβάλλει το θερινό σινε-Κάστρο από 26 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2021

Τι θα προβάλλει το θερινό σινε-Κάστρο απ...

Θα προβληθούν η ταινία "Ο Άνθρωπος του Θεού" για τον Άγιο Νεκτάριο και το παιδικό φιλμ κινουμένων σχεδίων "Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες"

Στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο θα προβάλλονται από την Πέμπτη 26/8 έως και την Κυριακή 29/8, δύο ταινίες. Στις 20:15 θα παίζεται το Γαλλοβελγικό φιλμ κινουμένων σχεδίων «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» σε σκηνοθεσία: Σαμιουέλ Τουρνέ και σενάριο: Τζέρι Σουάλοου, Ντέιβιντ Μισέλ.

Διάρκεια: 82 λεπτά

Διανομή από την Σπέντζος Φιλμ.

Ο Πασπαρτού είναι ένας σκιουροπίθηκος που ονειρεύεται να γίνει εξερευνητής. Μία μέρα και τελείως τυχαία συναντά τον Φιλέα, έναν βάτραχο που ζει ανέμελα την ζωή του και έχει στοιχηματίσει ότι μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Αν τα καταφέρει θα κερδίσει ένα πολύ μεγάλο έπαθλο. Ο Πασπαρτού βλέποντας το όλο εγχείρημα σαν την μοναδική του ευκαιρία να γυρίσει τον κόσμο, σαλπάρει με τον νέο του φίλο σε μία τρελή και αστεία περιπέτεια, γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις. Το κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν έχει δεχτεί πολυάριθμες διασκευές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Αυτή εδώ, από τη Γαλλο-βελγική δημιουργική ομάδα, μεταφέρει τους ήρωες στο χαριτωμένο ζωικό βασίλειο και τη δράση στον... δικό τους κόσμο, μια και ο γύρος δεν κυκλώνει παρά το γραφικό νησί τους.

Στις 22:00 θα προβάλλεται η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γελένα Πόποβιτς.

Παίζουν οι ηθοποιοί: ΑΡΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΜΙΚΙ ΡΟΥΡΚ, ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΤΡΟΒ, ΜΑΝΟΣ ΓΑΒΡΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ, ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΛΕΤΣΑΝΟΣ, ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ, ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΑΛΑΝΙ, ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΓΕΩΓΛΕΡΗΣ, ΚΟΡΙΝΑ ΑΝΝΑ ΓΟΥΓΟΥΛΗ, ΜΑΡΘΙΛΙΑ ΣΒΑΡΝΑ, ΚΙΤΤΥ ΠΑΙΤΑΖΟΓΛΟΥ,  ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

Διάρκεια: 100 λεπτά

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφαλά, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Τον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου που αγιοποιήθηκε το 1961, υποδύεται ο Άρης Σερβετάλης.

Η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» όπου την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Πολωνός συνθέτης Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ θα συνεχιστεί στο θερινό σινε-Κάστρο και από τη Δευτέρα 30/8 έως και την Τετάρτη 1/9/2021 με ώρα έναρξης στις 22:00.

Η φωτ. από την ταινία έχει credit, Μαριλένα Αναστασιάδου.

ΣΙΝΕ ΚΑΣΤΡΟ ΡΙΟΥ  

ΤΗΛ. 2610 994765

www.cinekastro.wordpress.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture