Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τι προβάλλει το θερινό σινε- Κάστρο στο Ρίο έως και την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Τι προβάλλει το θερινό σινε- Κάστρο στο ...

Παίζει στις 22.00 το θρυλικό "Κεντρί" με το ασυναγώνιστο δίδυμο των Ρέντφορντ και Νιούμαν

Μία επανέκδοση σε νέα αποκατεστημένη κόπια προβάλλει από τη Δευτέρα 23/8 έως και την Τετάρτη 25/8/2021 το θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο, στις 22.00.

Ο λόγος για το θρυλικό φιλμ «Το Κεντρί – The Sting» των 7 βραβείων Όσκαρ, ανάμεσα τους και της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας ενώ υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου ήταν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Πρόκειται για μία φινετσάτη και πανέξυπνη αστυνομική ταινία παραγωγής του 1973, διάρκειας 129 λεπτών που στην εποχή της έσκισε εισπρακτικά και παραμένει αγέραστη και το ίδιο συναρπαστική μετά από σχεδόν 47 χρόνια.

Η ταινία αυτή της Universal ξαναβγήκε σε re-release από την εταιρεία διανομής Tulip, στις 29 Ιουλίου 2021 και το Αθηναϊκό κοινό πραγματικά έσπευσε να την ξαναδεί και οι νεότεροι να την ανακαλύψουν. 

Η σκηνοθεσία είναι του Τζορτζ Ρόι Χιλ, παραγωγός ήταν η Τζούλια Φίλιπς, τα κοστούμια ήταν της θρυλικής Ίντιθ Χεντ ενώ το μουσικό της θέμα έχει μείνει κλασικό.  Παίζουν οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ,  Πολ Νιούμαν,  Ρόμπερτ Σόου, Τσαρλς Ντέρνινγκ, Ντίμιτρα Άρλις, κ.α.

Στην Αμερική της δεκαετίας του ’30 και πιο συγκεκριμένα στο Σικάγο, δύο μικροκομπιναδόροι συμμαχούν και στήνουν μια μεγαλοφυή ιπποδρομιακή κομπίνα για να «γδύσουν» έναν αρχιμαφιόζο.

Ακολουθεί η κριτική του Χρήστου Μήτση στο περιοδικό Αθηνόραμα.

Τέσσερα χρόνια μετά την απόλυτα πετυχημένη συνεργασία τους στο γουέστερν «Οι Δυο Ληστές», ο σκηνοθέτης Τζορτζ Ρόι Χιλ και οι σούπερ σταρ Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ επανενώνονται σε μια ακόμα ταινία εποχής και είδους με άρωμα pure entertainment. Οι δύο τελευταίοι, καθοδηγούμενοι από το εμπνευσμένο σενάριο του Ντέιβιντ Γουόρντ («Άγρυπνος στο Σιάτλ»), είναι οι Χένρι Γκόντορφ και Τζόνι Χιούκερ, δύο μικροκομπιναδόροι των 30s που συμμαχούν και στήνουν μια μεγαλοφυή ιπποδρομιακή κομπίνα για να «γδύσουν» έναν αρχιμαφιόζο.

Το Νέο Χόλιγουντ της δεκαετία του ‘70 αποδεικνύει πως μπορεί να συναγωνιστεί σε κομψότητα και χάρη τον παλιό καλό εαυτό του: εφτά Όσκαρ (από δέκα υποψηφιότητες) και τεράστια εμπορική επιτυχία για μια διασκεδαστικότατη, πανέξυπνη και υποδειγματικά στημένη γκανγκστερική περιπέτεια με ραφινάτο χιούμορ και ευρηματικές ανατροπές.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture