Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η "Καζαμπλάνκα" με τον Μπόγκαρτ το Σαββατοκύριακο στο Αγρίνιο

Η "Καζαμπλάνκα" με τον Μπόγκαρ...

Στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο Ελληνίς με είσοδο 3 ευρώ

Ένα πραγματικό κομψοτέχνημα του κλασικού αφηγηματικού σινεμά και μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας, και τα Όσκαρ σκηνοθεσίας και σεναρίου, η «Καζαμπλάνκα» που ξαναβγήκε το φετινό καλοκαίρι σε καινούριες κόπιες στις αίθουσες, θα προβληθεί αυτό το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Ελληνίς στο γειτονικό Αγρίνιο.  

Γενική είσοδος:  3 ευρώ.

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Μαρόκο – ένα επικίνδυνο μέρος γεμάτο από διεφθαρμένους Γάλλους αστυνομικούς, κατασκόπους, μετανάστες, τζογαδόρους και πότες. Για τον κουρασμένο Αμερικανό ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Ρικ Μπλέιν, αποτελεί το ιδανικό μέρος για κρυψώνα. Στο μαγαζί του Ρικ συγκεντρώνεται κάθε λογής άνθρωπος, γεγονός που δεν τον νοιάζει, αρκεί να ξοδεύουν εκεί τα χρήματά τους. Μια μέρα, απ’ όλα τα μπαρ του κόσμου, η χαμένη αγάπη του Ρικ, η Ίλσα, έρχεται στο μαγαζί του παρέα με τον Βίκτορ, το σύζυγό της και αρχηγό της αντίστασης, και ο Ρικ παρασύρεται ταυτόχρονα σε ένα ερωτικό τρίγωνο και ένα δίκτυο πολιτικής ίντριγκας.

Η Ίλσα και ο Βίκτορ πρέπει να αποδράσουν από την Καζαμπλάνκα και ο Ρικ ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει. Η θρυλική «Καζαμπλάνκα» περιγράφει μία μεγάλη ιστορία αγάπης και η αξία της συγκεκριμένης ταινίας δεν έχει μειωθεί καθόλου παρά το πέρασμα του χρόνου. Βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου, η ταινία αυτή αποτελεί μία από τις διασημότερες παραγωγές του παλιού κλασικού Χόλυγουντ και εξακολουθεί να έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κοινού.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Κέρτιζ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Πολ Χένραϊντ, Κλοντ Ρέινς, Κόνραντ Βάιτ, Σίντνεϊ Γκρίνστριτ, Πίτερ Λορ.

Πρόκειται για παραγωγή του μακρινού 1943.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture