Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Θα επιστρέψουν όλοι οι Αμερικάνοι, μα δεν εγγυώμαι το αποτέλεσμα

Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Θα επιστρέψουν ...

Διάγγελμά του Αμερικανού προέδρου προς το έθνος

Η επιχείρηση εκκένωσης στην Καμπούλ είναι μια από τις "πιο δύσκολες της ιστορίας", δήλωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμά του προς το έθνος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχεδόν 6.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ απομάκρυναν 13.000 ανθρώπους από το Αφγανιστάν από τις 14 Αυγούστου, καθώς και άλλους σε πτήσεις τσάρτερ. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι έχει εργαστεί για να βγουν από το Αφγανιστάν 204 Αμερικανοί δημοσιογράφοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για να επαληθεύσουν πόσοι Αμερικανοί πολίτες παραμένουν στο Αφγανιστάν.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα κάθε Αμερικανός που θέλει να φύγει από το Αφγανιστάν. Ο ίδιος δεν μπορεί να εγγυηθεί ποιο θα είναι το "τελικό αποτέλεσμα" της επιχείρησης εκκένωσης στην Καμπούλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε συνεχή επαφή με τους Ταλιμπάν εν μέσω της επιχείρησης εκκένωσης. Ο Μπάιντεν πιστεύει ότι οι Αφγανοί σύμμαχοι των ΗΠΑ μπορούν να φύγουν έως τις 31 Αυγούστου. Οι σύμμαχοι μας "δεν αμφισβητούν την αξιοπιστία μας", δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν είπε ότι δεν έχει ενδείξεις ότι Αμερικανοί πολίτες παρεμποδίζονται από τους Ταλιμπάν για να μην φτάσουν στο αεροδρόμιο. Πρόσθεσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν αμερικανικά στρατεύματα για να βοηθήσουν στην επιχείρηση εκκένωσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Προσθεσε ότι η επέκταση της ζώνης ασφαλείας έξω από την υφιστάμενη περιοχή περιμετρικά του αεροδρομίου μπορεί να έχει απροβλεπτες συνέπειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις