Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Βγήκε το "The Suicide Squad" και πήρε "αδύναμη" πρωτιά στο Αμερικάνικο box office - Από 19/8 στην Πάτρα

Βγήκε το "The Suicide Squad" κ...

Η νέα ταινία υπόσχεται αγνή διασκέδαση, fun και επικές υπερηρωικές μάχες

Ο καιρός της πανδημίας δεν μοιάζει να ευνοεί τα blockbuster. Αυτό τουλάχιστον δείχνει το ξεκίνημα του «The Suicide Squad» σε σκηνοθεσία του James Gunn, του στούντιο της Warner, ένα ολικό reboot στην ομώνυμη ταινία του Ντέιβιντ Άγιερ που είχε προβληθεί το 2016.

Το νέο λοιπόν φιλμ με την «παλιοπαρέα» των κόμικ σούπερ κακών & εγκληματιών που αυτή τη φορά καλούνται να εξιλεωθούν, κι όπως αναφέρει το σχετικό διαφημιστικό, «πεθαίνουν να σώσουν τον κόσμο», αν και πήρε καλές ως επί το πλείστον κριτικές (στο 92% στο rotten tomatoes), ήρθε 1o στο Αμερικάνικο box office, το 3ήμερο 6-8 Aυγούστου 2021 αλλά με μόλις 26,5 εκατ. δολάρια άνοιγμα και ενώ η Warner περίμενε τουλάχιστον 30.

Βέβαια η ταινία είναι παράλληλα διαθέσιμη δωρεάν και σε streaming στην πλατφόρμα του HBO Max, και ίσως αυτό να συνετέλεσε στη «χαμηλή» εμπορική πτήση του φιλμ που θεωρείται απίθανο να πιάσει τα σχεδόν 747 εκατομμύρια δολάρια του «Suicide Squad» του 2016 (στην Πάτρα είχε προβληθεί στα Odeon Veso Mare) και θα είναι ευτύχημα και το πιο πιθανό να φτάσει τα 201,9 εκατομμύρια του spin off φιλμ που παίχθηκε στις αρχές του 2020, «Birds of Prey» με κεντρική ηρωίδα, την Χάρλει Κουίν (την υποδύθηκε η  Μάργκοτ Ρόμπι).

Το νέο «The Suicide Squad» θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας μετά το Δεκαπενταύγουστο, στις 19/8/2021 σε διανομή της Tanweer, και σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, την ίδια μέρα θα βγει και στην Πάτρα, σε 2 αίθουσες των Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων.

Σύνοψη

Καλώς ήρθατε στην κόλαση ή αλλιώς την Μπελ Ρεβ, τη φυλακή με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στις ΗΠΑ. Εκεί όπου βρίσκονται έγκλειστοι οι χείριστοι εγκληματίες και θα κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν – ακόμα και αν χρειαστεί να συμμετάσχουν στην άκρως απόρρητη και σκοτεινή Task Force X. Ποια είναι η σημερινή αποστολή ζωής και θανάτου; Να συγκεντρωθεί μία εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τους Μπλάντσπορτ (στο ρόλο ο Idris Elba, Πισμέικερ –Ειρηνοποιό (στο ρόλο ο John Cena), Κάπτεν Μπούμερανγκ, Ρατκάτσερ 2, Σαβάντ, Κινγκ Σαρκ, Μπλάκγκαρντ, Τζάβελιν και την αγαπημένη ψυχοπαθή όλων, τη Χάρλεϊ Κουίν (στο ρόλο ξανά η Μάργκοτ Ρόμπι). Έπειτα, να εξοπλιστούν ανάλογα της περίστασης και να πέσουν (κυριολεκτικά) στο απομακρυσμένο και γεμάτο εχθρούς, νησί του Κόρτο Μαλτέζε.

Μέσα σε μία ζούγκλα γεμάτη εχθρούς και αντάρτικες δυνάμεις σε κάθε στροφή, η φονική ομάδα βρίσκεται σε αποστολή αναζήτησης και καταστροφής, με τον Συνταγματάρχη Ρικ Φλαγκ από εδάφους να προσπαθεί να τους κρατήσει φρόνιμους και τους κυβερνητικούς τεχνικούς της Αμάντα Γουόλερ στα αυτιά τους, να παρακολουθούν κάθε τους κίνηση. Και όπως πάντα, μία λάθος κίνηση και είναι όλοι νεκροί (είτε βρεθούν στα χέρια των αντιπάλων τους, ή ενός μέλους της ομάδας ή της ίδιας της Γουόλερ). Αν κάποιος ήθελε να βάλει ένα στοίχημα, η έξυπνη κίνηση θα ήταν να ποντάρει εναντίον όλων.

Εκτός της Μάργκοτ Ρόμπι, του 35χρονου Αυστραλού ηθοποιού Jai Courtney, της Viola Davis (ως η κυβερνητική αξιωματούχος Αμάντα Γουόλερ που δίνει εντολές στην ομάδα των Squad) και του Joel Kinnaman ως Col. Rick Flag, που επέστρεψαν στους ρόλους τους, υπάρχει πολύ νέο αίμα στο line up της υπερπαραγωγής αυτής όπως ο Ίντρις Έλμπα που προαναφέραμε, ο John Cena, ο Peter Capaldi αλλά και η φωνή του Σιλβέστερ Σταλόνε.

Όπως είπε ο James Gunn, σκηνοθέτης των «Guardians of the Galaxy» που από τη Μάρβελ πέρασε και στον κόσμο της DC Comics, “κανένας χαρακτήρας και ήρωας της DC δεν έμεινε…όρθιος. Μου έδωσαν λευκή κάρτα από την DC να κάνω ότι θέλω. Δεν είχα τόσο σκοπό να σοκάρω αλλά ήθελα να κάνω το κοινό να αντιληφθεί ότι τα πάντα ήταν πιθανά να συμβούν”.

Αν έχετε αγωνία λοιπόν να δείτε την ταινία που βασίστηκε στο ορίτζιναλ κόμικ Suicide Squad του John Ostrander, δεν θα περιμένετε πολύ καθώς βγαίνει στις 19/8 όπως είπαμε και ουσιαστικά σηματοδοτεί και το ξεκίνημα της νέας κινηματογραφικής περιόδου.

Ο παραγωγός της ταινίας Peter Safran των ταινιών «Aquaman» και «Shazam», τη χαρακτήρισε στο περιοδικό Empire, ως μία ακραία πολεμική ταινία των 70ς συνδυασμένη με τη χάρη και γοητεία και κωμικό ύφος που της προσέδωσε ο James Gunn.

Οι εισπράξεις του φιλμ μαζί και με αυτές από τον υπόλοιπο κόσμο είναι μέχρι στιγμής στα περίπου 72 εκατομμύρια δολάρια.

Το καστ περιλαμβάνει και τους Ντέιβιντ Νταστμάλκιαν (Ο Ant-Man και η Σφήκα), Ντανιέλα Μέλχιορ (Parque Mayer), Μάικλ Ρούκερ (Φύλακες του Γαλαξία), Άλις Μπράγκα (Elysium), Πιτ Ντέιβιντσον (Η Τέχνη της Ενηλικίωσης), Χοακίν Κόσιο (Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν), Χουάν Ντιέγκο Μπότο (The Europeans), Στορμ Ριντ (Ο Αόρατος Άνθρωπος), Νέιθαν Φίλιον, κ.α.

Διάρκεια: 133 λεπτά.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture