Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Mj Rodriguez: Aπό το «Pose» στα Emmy, πανέτοιμη να γράψει ιστορία

Mj Rodriguez: Aπό το «Pose» στα Emmy, πα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα πρωτοποριακά drug queen shows- καλλιστεία του ’80 ανεβαίνουν στο βάθρο μέσα από την ερμηνεία της τηλεοπτικής Μπλάνκα

Είχαμε πραγματικά απολαύσει τη λαμπερή και συνάμα τρυφερά τολμηρή σειρά Pose στο Netflix, που μας ταξίδεψε στα transgender στέκια της Νέας Υόρκης του ’80. Όπως μόλις ανακοινώθηκε μάλιστα,  η 30χρονη μιγάδα Mj Rodriguez, η αμερικανίδα ηθοποιός που πρωταγωνιστεί γίνεται η πρώτη τρανς υποψήφια για βραβείο Εmmy στην κατηγορία των βασικών ρόλων.

Πρόκειται για μια ιστορική υποψηφιότητα σε αυτή την κατηγορία, με το «Pose» να κερδίζει συνολικά οκτώ υποψηφιότητες συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης για την καλύτερη δραματική σειρά, και της τρίτης για τον νικητή του 2019 Μπίλι Πόρτερ, καθώς και για τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία. Η υποψηφιότητά της Mj Rodriguez αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση για τα τρανς άτομα που εργάζονται στο Χόλιγουντ.

Το σήριαλ που έκανε θραύση στην Αμερική σκηνοθετεί ο Ράιαν Μέρφι, δημιουργός των Glee, American Horror Story, Nip/Tuck, American Crime Story, αποκαλύπτει χορταστικά  τον πολύχρωμο κόσμο του ball culture, του θεσμού που δημιούργησαν ομάδες διεμφυλικών drag queens, οργανώνοντας αυτοσχέδια «καλλιστεία» και διαγωνισμούς χορού ή μεταμφίεσης,  με διαφορετικό κάθε φορά κεντρικό θέμα. Η Ροντρίγκεζ υποδύεται την προστάτιδα και σπιτονοικοκυρά τέτοιων ταλέντων. Όπως αφηγείται για την πραγματική της ζωή, ενώ  είχε «προσευχηθεί να γίνει γυναίκα» από την ηλικία των 7 ετών,  το απέκρυψε για πολλά χρόνια. Πρώτο βήμα ήταν πάντως να συστηθεί στους γονείς της ως «αμφιφυλόφιλη / γκέι» στην ηλικία των 14 ετών. Είναι απόφοιτη του Newark Arts High School, ενώ αργότερα παρακολούθησε το Berklee College of Music, όπου κέρδισε τις υποτροφίες Star-Ledger 2009 και Young Arts 2009. Τελικά πήρε το σκηνικό της όνομα «MJ» Rodriguez από το χαρακτήρα της Marvel Mary Jane «MJ» Watson. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο κολλέγιο άρχισε να ερευνά και τη μετάβαση φύλου που τελικά ξεκίνησε το 2012, κάνοντας παύση από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Επέστρεψε στο χώρο το 2016 για να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο ως γυναίκα ηθοποιός. Ο μάνατζέρ της υποστήριξε πλήρως τη ταυτότητα που επέλεξε. Από τότε έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2017 ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί στο Pose, στο ρόλο της Μπλάνκα, «μητέρας» πολλών εγκαταλελειμμένων νέων έγχρωμων queer.  Η πιθανή νίκη της στα Emmy έχει απασχολήσει πολλά διεθνή media ήδη ως θρίαμβος της διαφορετικότητας στην tv.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View