Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιωάννης Καζάζης: "Έμοιαζε να θέλει να κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες είχε"

Ιωάννης Καζάζης: "Έμοιαζε να θέλει ...

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομίας αλλά και το πόρισμα του ιατροδικαστή, το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης με την απώλεια του προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και ομότιμου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Ιωάννη Καζάζη, ο οποίος το πρωί βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του κτιρίου της αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Καλαμαριάς.

Τη σορό του καθηγητή εντόπισε υπάλληλος της αντιδημαρχίας, ο οποίος -όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες- κατέβηκε τυχαία στο υπόγειο, σε έναν χώρο όπου δεν υπήρχε ποτέ μεγάλη κίνηση και που όπως περιγράφει στοGRTimes ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, «εάν δεν τον είχε βρει τυχαία ο υπάλληλος, πιθανόν να μην τον βρίσκαμε άμεσα. Εγώ για παράδειγμα δεν έχω κατέβει ποτέ σε εκείνο το υπόγειο. Είναι ένας βοηθητικός χώρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στον οποίο ζήτημα αν κυκλοφορεί άνθρωπος μια φορά ανά δεκαήμερο».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομίας αλλά και το πόρισμα του ιατροδικαστή, το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την απουσία γραπτού μηνύματος που θα έλυνε το μυστήριο.

«Χθες συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο στο κτίριο, ενώ σήμερα ξεκινούσε η καλοκαιρινή του άδεια. Του ζητήσαμε την παρουσίαση που έκανε πρόσφατα για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Καλαμαριάς και μας την έστειλε με e-mail. Έμοιαζε να θέλει να κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες είχε πριν τις διακοπές του, αλλά όπως αποδείχθηκε τις έκλεινε για άλλο λόγο» προσθέτει ο κ. Δαρδαμανέλης.

Σε ερώτηση για το αν ο Ι. Καζάζης, ήταν ένας άνθρωπος κλειστός που δεν εξωτερίκευε εύκολα διαθέσεις και συναισθήματα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς είπε στο GRTimes πως «ποτέ δεν διακρίναμε κάτι που να προμήνυε το σημερινό γεγονός. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ποτέ δεν πήγαινε την κουβέντα σε προσωπικά ζητήματα. Έψαχνε τρόπο -και αυτό ήθελε μόνο- να προβάλλει τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Μεταξύ μας η κουβέντα δεν πήγαινε πουθενά αλλού. Ήταν τελείως απορροφημένος και αφοσιωμένος σε αυτό που έκανε».

Τέλος αναφερόμενος στο συνολικό προφίλ του προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, υπογράμμισε πως «ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε πάντα να προσφέρει. Τεράστιος γνώστης και υπέρμαχος της ελληνικής γλώσσας, την οποία ήθελε να καταγράψει και στη συνέχεια να διαφημίσει στο εξωτερικό. Πρόσφερε με μεγάλη διάθεση και ανιδιοτέλεια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του δήμου Καλαμαριάς αλλά και στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Όλοι όσοι τον γνώρισαν είχαν μόνο καλά λόγια να πουν γι’ αυτόν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις