Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Επανακυκλοφορεί από 24/6 στα θερινά το Γαλλικό φιλμ «Μπομπ ο χαρτοπαίκτης» του 1956

Επανακυκλοφορεί από 24/6 στα θερινά το Γ...

Σε ολοκαίνουργιες ψηφιακές κόπιες και σε διανομή της Bibliotheque

Σε διανομή της Bibliotheque επανακυκλοφορεί το φετινό καλοκαίρι στα θερινά, η ταινία «Μπομπ ο χαρτοπαίκτης - Bob le flambeur» παραγωγής 1956, σε σκηνοθεσία: Ζαν-Πιερ Μελβίλ και σενάριο: Ωγκύστ Λε Μπρετόν και Ζαν-Πιερ Μελβίλ - Jean-Pierre Melville (1917-1973).

Πρωταγωνιστούν οι: Ιζαμπέλ Κορεΐ, Ντανιέλ Σοσί, Ροζέρ Ντουσέν, Χάουαρντ Βέρνον.

Διάρκεια: 98 λεπτά.

Ο Μπομπ, ένας παλιός γκάγκστερ και χαρτοπαίκτης. Έχει μείνει στεγνός από λεφτά αλλά λατρεύει τον τζόγο.

Στο μεταξύ, όλοι νομίζουν ότι έχει αποσυρθεί από το "επάγγελμά", μαζί τους και ο αστυνόμος που διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με τον Μπομπ. Όμως ο Μπομπ θα αποφασίσει να ληστέψει ένα καζίνο στο Ντοβίλ.

Τα πάντα έχουν μελετηθεί μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, όλα είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια, εκτός από μία λεπτομέρεια: Η αστυνομία γνωρίζει τα πάντα.

Ένα από τα πρώτα αριστουργήματα του Μελβίλ, ο «Μπομπ» αποτελεί ένα υποδειγματικό νουάρ, και μια από τις λιγότερο θλιμμένες ταινίες του. Σε αντίθεση για παράδειγμα, με το πολύ μεταγενέστερο «Un Flic», ο «Μπομπ» είναι μια ταινία που κρατά μια ελπιδοφόρα ματιά, ενίοτε στα πιο κρίσιμα σημεία. Ακόμα και το χιούμορ δεν απουσιάζει. Την ίδια στιγμή, πρόκειται ένα από τα πιο όμορφα – όσο και αγέραστα – νουάρ που γυρίστηκαν ποτέ: Στην τέταρτη μόλις ταινία του, ο Μελβίλ αποδεικνύει πως είναι ένας μεγάλος στυλίστας, τοποθετώντας το είδος σε ένα ρεαλιστικό καμβά – μια αισθητική τοποθέτηση που, με τον τρόπο της, προαναγγέλλει τη Nouvelle Vague.

Ο Νιλ Τζόρνταν θα γύριζε ένα ριμέικ 44 χρόνια αργότερα με τον σπουδαίο Νικ Νόλτε στον κεντρικό ρόλο («Ο καλός κλέφτης» - 2002).

Το φιλμ θα κυκλοφορήσει από την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στους θερινούς κινηματογράφους σε επανέκδοση με ολοκαίνουργιες ψηφιακές κόπιες. Θα παιχθεί αρχικά στις αίθουσες της Αθήνας:

σινε ΑΘΗΝΑΙΑ [Κολωνάκι],

σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ [Εξάρχεια]

και σινε ΖΕΦΥΡΟΣ [Πετράλωνα].

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture