Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται 24 Ιουνίου 2021 στα θερινά η "Αμερικάνικη Προδοσία" - Παίζει και ο Αλ Πατσίνο

Έρχεται 24 Ιουνίου 2021 στα θερινά η &qu...

Υποδύεται τον δικηγόρο Τζέιμς Λόφλιν που αναλαμβάνει μία πολύκροτη υπόθεση, την υπεράσπιση της Αμερικανίδας Μίλντρεντ Γκίλαρς, μιας εκφωνήτριας ναζιστικής προπαγάνδας

Σε διανομή της Tanweer θα βγει στις Ελληνικές θερινές αίθουσες στις 24 Ιουνίου 2021 η ταινία «Αμερικάνικη Προδοσία - American Traitor: The Trial of Axis Sally» σε σκηνοθεσία: Μάικλ Πόλις και σε σενάριο, βασισμένο σε βιβλίο των Γουίλιαμ & Βανς Όουεν.

Πρωταγωνιστούν η Μίντοου Γουίλιαμς, ο Γερμανός ηθοποιός Τόμας Κρέτσμαν που έχει εμφανιστεί και στις ταινίες της Μάρβελ, «Captain America: The Winter Soldier» το 2014 και «Avengers: Age of Ultron» το 2015 αλλά και ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Αλ Πατσίνο στα 81 του χρόνια πια. Παίζουν επίσης οι Κάρστεν Νόργκαρντ, Λάλα Κεντ, Μάρκους Ραφίνσκι.

Η ταινία αφορά στην Mildred Gillars (1900-1988), μία Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιό που στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έκανε προπαγάνδα για τους Ναζί και αργότερα συνελήφθη στο μεταπολεμικό Βερολίνο και κατηγορήθηκε για προδοσία της χώρας της.

Ήταν όμορφη. Ήταν ταλαντούχα. Ήταν Αμερικανίδα. Κατηγορήθηκε για προδοσία. Γνωστή ως η Σάλι του Άξονα. Η ιστορία της, όμως, άγνωστη. Για πρώτη φορά, η συνταρακτική ζωή της Μίλντρεντ Γκίλαρς εκτυλίσσεται στη μεγάλη οθόνη, καθώς αποκαλύπτονται οι λόγοι πίσω από τη διαβόητη συνεργασία της με τους Ναζί και τον αγώνα της να επιβιώσει σε μία από τις πιο σκληρές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας.

Ένα συναρπαστικό δικαστικό δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, μία προσεγμένη ταινία εποχής με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο στον ρόλο του δικηγόρου υπεράσπισης μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες γυναίκες στην πρόσφατη ιστορία της Αμερικής. Τον ρόλο ανέλαβε η Μίντοου Γουίλιαμς (10 Minutes Gone με τον Μπρους Γουίλις). Η 55χρονη Γουίλιαμς έχει εμφανιστεί ως ηθοποιός σε μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως «Beverly Hills Cop III» το 1994, «The Mask» με τον Τζιμ Κάρει το 1994 και «Apollo 13» το 1995 ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως κινηματογραφική παραγωγός στα φιλμ «The Harvest» (2013), «Den of Thieves» (2018) και «After» (2019). Έχει παίξει και με τον Sylvester Stallone στην περιπέτεια του 2018 «Backtrace».

Ο Τόμας Κρέτσμαν (The Pianist) υποδύεται τον διαβολικό Γιόζεφ Γκέμπελς. Σκηνοθετεί ο Μάικλ Πόλις του "Force of Nature" το 2020 με τον Μελ Γκίμπσον και τον Εμίλ Χιρς.

Σύνοψη

Το 1948, ο διάσημος δικηγόρος Τζέιμς Λόφλιν (Αλ Πατσίνο) αναλαμβάνει μία πολύκροτη υπόθεση: την υπεράσπιση της Αμερικανίδας Μίλντρεντ Γκίλαρς (Μίντοου Γουίλιαμς), μιας εκφωνήτριας ναζιστικής προπαγάνδας -γνωστή ως η Σάλι του Άξονα -που συνεργάστηκε με τον Γιόζεφ Γκέμπελς (Τόμας Κρέτσμαν). Είναι στο χέρι του Λόφλιν να αποδείξει ότι η Γκίλαρς και η Σάλι του Άξονα, η πιο μισητή γυναίκα στην Αμερική, δεν υπηρετούσαν τον ίδιο σκοπό.

Το φιλμ πιθανόν να έρθει αργότερα για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture