Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Έρχεται η Χαρούλα Αλεξίου ως Αθηνά στην "Ιφιγένεια η εν Ταύροις" στην Πάτρα

Έρχεται η Χαρούλα Αλεξίου ως Αθηνά στην ...

Η παράσταση με τη Λένα Παπαληγούρα σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Γιώργου Νανούρη θα παρουσιαστεί στις 20 και 21/7/2021

Την Τρίτη 20 Ιουλίου και την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 21:30 στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», στην Ακτή Δυμαίων πρόκειται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, η παράσταση αρχαίου δράματος «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» που θα παιχθεί πιο πριν στις 2 με 4 Ιουλίου 2021 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, είναι η Επιδαύρια πρώτη για τον αξιόλογο καλλιτέχνη της νέας γενιάς Γιώργο Νανούρη. Ο Γιώργος Νανούρης είχε δοκιμαστεί στη φόρμα της αρχαίας τραγωδίας με διαφορετικούς όρους, γράφει το Αθηνόραμα, όταν ανέβασε τον «Αίαντα»  σε κλειστό θέατρο με τον Μιχάλη Σαράντη ως μοναδικό ερμηνευτή. Τώρα συναντιέται ξανά με τον Μιχάλη Σαράντη που θα ερμηνεύσει στην παράσταση τον Ορέστη αλλά και με δύο καλλιτέχνιδες που έχουν σημαδέψει την πορεία του, τη Λένα Παπαληγούρα (στο ρόλο της Ιφιγένειας) και τη σπουδαία ερμηνεύτρια Χάρι Αλεξίου που θα υποδυθεί τη θεά Αθηνά.

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης –που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή–, ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

Ο Γιώργος Νανούρης είχε «συναντηθεί» με τη Χαρούλα Αλεξίου και είχε υπογράψει την σκηνοθεσία στην συγκινητική μουσικοθεατρική παράσταση "Χειρόγραφο" πριν λίγα χρόνια. Η εμφάνιση της Χαρούλας Αλεξίου τώρα σε μία παράσταση αρχαίας τραγωδίας και μάλιστα στην Επίδαυρο αποτελεί μία σίγουρα σημαντική στιγμή που αναμένουν με ενδιαφέρον οι θεατρόφιλοι.

 Μετάφραση Γιώργος Ιωάννου

Σκηνοθεσία Γιώργος Νανούρης

Μουσική Άγγελος Τριανταφύλλου

Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος

Σκηνικά Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια Ιωάννα Τσάμη

Βοηθός σκηνοθέτη Γιώργος Παπαδάκης

Βοηθοί μουσικού Στέλλα Ζιοπούλου, Αρχοντούλα Μαρούση, Μαργαρίτα Χαλακατεβάκη

Βοηθός σκηνογράφου Κατερίνα Σιώσιου

Τρισδιάστατος σχεδιασμός σκηνικού Γιώργος Κατσούγκρης

Κατασκευή γυναικείων κοστουμιών  Moutaki.

Παίζουν οι: Λένα Παπαληγούρα (Ιφιγένεια), Μιχάλης Σαράντης (Ορέστης), Νίκος Ψαρράς (Θόας), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Αγγελιοφόρος), Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Πυλάδης), Κίττυ Παϊταζόγλου (Κορυφαία Χορού) και η Χάρις Αλεξίου (Αθηνά).

Χορός: Νικόλ Κουνενιδάκη, Μαρία Κωνσταντά, Άννα Κωνσταντίνου, Δανάη Πολίτη, Βιβή Συκιώτη, Αρετή Τίλη.

Παραγωγή Το ΘΕΑΤΡΟ

Διεύθυνση παραγωγής Θεοδώρα Καπράλου

Επικοινωνία & Δημόσιες σχέσεις Όλγα Παυλάτου

Διαφήμιση - Social media Renegade Media/Βασίλης Ζαρκαδούλας

Οι φωτογραφίες του Γιώργου Νανούρη και του Μιχάλη Σαράντη έχουν credit: Γιώργος Καπλανίδης, από το σάιτ του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. έχει credit: Ioanna Hatziandreou.

Η φωτ. έχει credit: Ioanna Hatziandreou.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture