Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Σας φτιάξαμε ατζέντα: Τα θεατρικά sos στο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων

Σας φτιάξαμε ατζέντα: Τα θεατρικά sos στ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Κυρίως στο Εργοστάσιο Τέχνης θα χειροκροτήσουμε δημοφιλείς πρωταγωνιστές σε ένα «εμπορικό» πρόγραμμα για το ευρύτερο κοινό

Στα τέλη του μήνα αρχίζουν οι παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ, οι οποίες είναι κυρίως περιοδεύουσες παραγωγές από αθηναικά θέατρα με περιζήτητα «ονόματα» που έχουν αγαπηθεί στην tv. Αν εξαιρέσουμε το επετειακό θέαμα του ΔΗΠΕΘΕ για το 1821 στο Αρχαίο Ωδείο, όλα τα ραντεβού μας οδηγούν στο Εργοστάσιο Τέχνης, δίπλα στο εργοστάσιο Λαδόπουλου της Ακτής Δυμαίων. Ηδη στις πρώτες εντυπώσεις κυριαρχεί ως «must see» η επιθεωρησιακή σάτιρα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που παίζεται στο Βεάκειο της πρωτεύουσας κάθε Παρασκευή και σαββατοκύριακα κυριαρχώντας στα media.  Πολλοί ανυπομονούν άλλωστε για την άφιξη των Παπακωνσταντίνου- Κ-οκκίδου- Καραθάνου με τους πρωταγωνιστές των «Αγριων Μελισσών» Γιώργο Γάλλο και Γιάννη Κουκουράκη μαζί. Ρεπερτοριακά, μιλάμε πάντως -συνολικά- για αρχαίο δράμα, Σαίξπηρ αλλά και σύγχρονα κείμενα. Σας φτιάξαμε ατζέντα!

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει μια πρωτότυπη επιθεώρηση με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική, χιούμορ και ιστορία.

24-25/6 «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» στο Αρχαίο Ωδείο. Ένα επετειακό θέαμα για το 1821 σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου από το «Άρμα Θέσπιδος»  του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Παίζουν Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Κουκιάς, Φοίβος Μαρκιανός, Βασίλης Τριχάς, Λένα Νάτση.  Είσοδος ελεύθερη.

29-30/6 «Οθέλλος» στο Εργοστάσιο Τέχνης. Η διάσημη τραγωδία του Σαίξπηρ με τους Γιάννη Μπέζο, Αιμίλιο Χειλάκη, Μυρτώ Αλικάκη κ.ά.

6/7 «1821 η επιθεώρηση» στο Εργοστάσιο Τέχνης. Από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το δίδυμο Καραντζά -Δεληβοριά  ένα σατιρικό μουσικοχορευτικό show με τους Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Κοκκίδου, Νίκο Καραθάνο, Γιώργο Γάλλο, Γιάννη Κουκουράκη, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννη Νιάρο κ.α. 

7/7 «Πώς να σωπάσω» στο Εργοστάσιο Τέχνης. Πρωτότυπη παράσταση για την μουσική μας παράδοση με τους Κώστα Καζάκο, Χρήστο Θηβαίο, Ανδριάνα Μπάμπαλη

9-10/7 «Κάποτε στο Βόσπορο» στο Εργοστάσιο Τέχνης. Εργο  του Άκη Δήμου για τους Ελληνες της Κωνσταντινούπολης με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πιατά, Θεοφανία Παπαθωμά, Ευαγγελία Μουμούρη, Παρθένα Χοροζίδου κ.α. Σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου. 

 20-21/7 «Ιφιγένεια εν Ταύροις» στο Εργοστάσιο Τέχνης.  Η αξεπέραστη τραγωδία του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τους Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλη Σαράντη, Νίκο Ψαρρά, Πυγμαλίωνα Δακαρίδη και Χάρις Αλεξίου

 31/7- 1/8: «Η Παγίδα» στο Εργοστάσιο Τέχνης. Το κλασικό αστυνομικό αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Γιώργο Κωνσταντίνου, Εφη Μουρίκη, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Τάκη Παπαματθαίου. Σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View