Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Dior με Kallos και Phos: Το βλέμμα της παγκόσμιας fashion κοινότητας σήμερα στην Αθήνα

Dior με Kallos και Phos: Το βλέμμα της π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

400 οι καλεσμένοι- ανάμεσά τους διεθνείς προσωπικότητες και ελληνες δημιουργοί. Ερχονται Αρνό, Βοντιάνοβα, Νιάρχου, Κατράντζου, φήμες για Μπριζίτ Μακρόν

Σύνθετο υπερθέαμα προμηνύεται το πολυαναμενόμενο Dior Cruise Show με θέματα «Kallos» και «Phos» Πέμπτη βράδυ στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναικό Στάδιο. Η επίδειξη θα μεταδοθεί ζωντανά από την Αθήνα σε όλο τον πλανήτη με τους προβολείς να ανάβουν μετά τις 9 μ.μ. ενώ στις κερκίδες αναμένονται όχι μόνο διεθνείς προσωπικότητες από το εξωτερικό αλλά και ειδήμονες μουσείων, καλλιτέχνες και παραδοσιακοί τεχνίτες της χώρας μας που συνεργάστηκαν με τον οίκο για τη δημιουργία της collection. Οι γαλανόλευκες προσκλήσεις έφθασαν στα χέρια των τυχερών απευθείας από το Παρίσι. Τιμώντας τις περιοχές των δημιουργών που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα ο διάσημος γαλλικός οίκος δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ίδια στιγμή, σε απευθείας μετάδοση το εντυπωσιακό event: Εχει προγραμματιστεί η ζωντανή αναμετάδοση του γεγονότος στο Σουφλί, στο Άργος και στην Καλαμάτα. Στην Αθήνα, η φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμάει τον ελληνικό πολιτισμό και τα 200 χρόνια από το 1821 θα μεταδοθεί live στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. 

 

Η ιταλίδα creative director Maria Grazia Chiuri, πασίγνωστη για τις τα μηνύματα περί τέχνης και φεμινισμού στις πασαρέλες, δεν επιθυμεί η παρουσίαση της επετειακής συλλογής στο Καλλιμάρμαρο να αποτελέσει κοσμικό γεγονός, αλλά μια ξεχωριστή εκδήλωση, όπου τιμάται η Ελλάδα και η άριστη τεχνογνωσία (craftsmanship) αλλά και οι αισθητικές αξίες των Ελλήνων, που μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων. Γι΄αυτό και η ίδια είχε προτεραιότητά της κατά την προετοιμασία τη μελέτη και την επίσκεψη των κορυφαίων αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και των παραδοσιακών εργαστηρίων του τόπου μας. Ενδεικτικές είναι οι αναρτήσεις της από τις επισκέψεις σε Κνωσσό και Δελφούς, αλλά και οι φωτογραφίες από ξεναγήσεις της στην Αθήνα. Αφορμή πάντως ήταν η θρυλική φωτογραφία του Dior στην Ακρόπολη για το Paris Match που η ίδια ανέσυρε από τα αρχεία μιας μεγαλοφυίας. Του αλησμόνητου monsieur Christian Dior. Παρά τις όποιες ενστάσεις, είναι γεγονός πως το βλέμμα της παγκόσμιας fashion κοινότητας θα στραφεί στην Ελλάδα. Μια μοναδική συγκυρία, μια μεγάλη στιγμή για τους θιασώτες και λάτρεις του prêt-a- porter με luxury χαρακτηριστικά και άπιαστο status. Φημολογείται πάντως πως μεταξύ των ηχηρών αφίξεων θα είναι η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν. Ομως βέβαιες θεωρούνται μόνο οι παρουσίες των Αντουάν Αρνό, Νατάλιας Βοντιάνοβα, Γιάννας Αγγελοπούλου, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, Μαρέβας Μητσοτάκη, Ευγενίας Νιάρχου, Μαίρης Κατράντζου, Μαρίας Σάκκαρη. 

Στην πασαρέλα θα περπατήσει η Ροζάνα Γεωργίου, το διεθνούς σταδιοδρομίας μοντέλο που έχει μεσολογγίτικη καταγωγή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View