Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται τον Αύγουστο στην Ελλάδα για τους λάτρεις του μιούζικαλ, το φιλμ "In The Heights"

Έρχεται τον Αύγουστο στην Ελλάδα για του...

Είναι βασισμένο στο θεατρικό του Lin-Manuel Miranda ενώ η σκηνοθεσία είναι του Jon M. Chu

Αφιέρωμα στις νέες κινηματογραφικές ταινίες που θα μας χαρίσουν φως μετά από σχεδόν ένα χρόνο που ήμασταν στο σκοτάδι της πανδημίας, είχε το καλοκαιρινό τεύχος του πάντα έγκυρου περιοδικού Empire και μία απ’ αυτές είναι το μιούζικαλ με αυτοβιογραφικά στοιχεία του ταλαντούχου Lin-Manuel Miranda σε σκηνοθεσία του Jon M. Chu, “In The Heights – Σε μία Γειτονιά της Νέας Υόρκης” που μόλις έκανε πρεμιέρα στις Αμερικάνικες αίθουσες λαμβάνοντας και πολύ καλές κριτικές. H αλήθεια είναι ότι οι εισπράξεις του πρώτου τριημέρου της ταινίας (11-13/6/2021) στο Αμερικάνικο box office, αναμένονταν υψηλότερες από τα 11,5 εκατομμύρια δολάρια που τελικά πέτυχε το φιλμ και η εξήγηση σύμφωνα με το boxofficemojo.com, ίσως είναι ότι παράλληλα το «In The Heights» προβάλλεται και στην streaming πλατφόρμα του HBO Max αλλά και το γεγονός ότι από το καστ απουσιάζουν τα ονόματα μεγάλων σταρ.

Τα γυρίσματα όπως διαβάσαμε στο Empire, πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2019, προ δηλαδή πανδημίας στη γειτονιά των λατινοαμερικάνων στο άνω Μανχάταν, το Washington Heights και η απίθανη και ωραία σύμπτωση ήταν ότι σε κοντινή απόσταση το ίσιο χρονικό διάστημα γυριζόταν το ριμέικ του θρυλικού «West Side Story» σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που θα βγει στις αίθουσες τον ερχόμενο Δεκέμβριο πριν τα Χριστούγεννα.

Το «In The Heights» ξεκίνησε ως ένα 80λεπτο σώου με κυρίαρχη τη λάτιν και χιπ χοπ μουσική την περίοδο που ο 41χρονος σήμερα Lin-Manuel Miranda φοιτούσε και σπούδαζε θέατρο στο πανεπιστήμιο Wesleyan το 2000. Οκτώ χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε ως ολοκληρωμένο πλέον μουσικοθεατρικό έργο με τη συνεργασία και της Quiara Alegría Hudes, στο Μπρόντγουαιη κερδίζοντας θεατρικά βραβεία Tony αλλά και Grammy. Μάλιστα τότε ο Miranda με ρίζες καταγωγής από το Πουέρτο Ρίκο και το Μεξικό, έπαιζε και τον κεντρικό ρόλο του Usnavi, του ανήσυχου νεαρού που ονειρεύεται ν’ επιστρέψει στη Δημοκρατία του Αγίου Δομήνικου, ρόλο που στο φιλμ κάνει ο ταλαντούχος Anthony Ramos, ο οποίος και χαρακτηρίζει το Washington Heights ως ένα μέρος όπου οι δρόμοι είναι φτιαγμένοι…από μουσική!

Ο Lin-Manuel Miranda που στη συνέχεια καθιερώθηκε στο Μπρόντγουαιη με το «Hamilton: An American Musical» το 2015 ενώ έπαιξε και στην ταινία «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει» του Ρομπ Μάρσαλ το 2018 πλάι στην Έμιλι Μπλαντ, στο κινηματογραφικό «In The Heights» έχει ένα μικρότερο αλλά ουσιαστικό ρόλο, του Piragua guy. Από τα πιο ξεχωριστά μουσικοχορευτικά νούμερα της ταινίας είναι αυτό στην μεγάλη πισίνα που θυμίζει λίγο αντίστοιχες σκηνές από τα μιούζικαλ των δεκαετιών ’40 και ’50 και αυτό του «Carnaval del Barrio» όπου μάλιστα τραγουδούν μαζί οι Lin-Manuel Miranda και Anthony Ramos, ο οποίος στην πρώτη οντισιόν δεν τα είχε πάει καλά αλλά τελικά έμελλε να πάρει το ρόλο.

Οι άλλοι βασικοί ήρωες της ταινίας που ο Miranda χαρακτήρισε ως ένα «τρελό, γεμάτο χαρά και δόξα ταξίδι», είναι η Βανέσα με την οποία είναι ερωτευμένος ο Usnavi, ο Benny που δουλεύει στο τοπικό ταξί και θέλει να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση και η Νίνα που το όνειρο της να σπουδάσει στο περίφημο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ κινδυνεύει να μην πραγματοποιηθεί.

Τη Βανέσα ερμηνεύει η Melissa Barrera, τη Nina η Leslie Grace, τον Benny ο Corey Hawkins και παίζουν ακόμα ο Gregory Diaz IV, η Stephanie Beatriz, ο Τζίμι Σμιτς, ο Μαρκ Άντονι, ο Κρίστοφερ Τζάκσον, κ.α.

*Στη χώρα μας το «In The Heights – Σε μία Γειτονιά της Νέας Υόρκης» προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα στα θερινά σινεμά, σε διανομή της Tanweer, στις 12 Αυγούστου 2021.

Ο 41χρονος σκηνοθέτης Jon M. Chu από το Palo Alto, της California, έχει γυρίσει το «Now You See Me 2» το 2016, το «Step Up 2: The Streets» το 2008 αλλά και την μεγάλη εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ το 2018, «Crazy Rich Asians».

Όταν η ταινία βγει με το καλό την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture