Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Μία λευκή δαντέλα σαν σεμεδάκι σε μπλε φόντο, η 3η τοιχογραφία του ArtWalk 6

Μία λευκή δαντέλα σαν σεμεδάκι σε μπλε φ...

Μπορείτε να την θαυμάσετε στην οδό Κιθαιρώνος 65 και Αγ. Σοφίας, στην Πάτρα

«Θέλω η τέχνη μου να δημιουργεί θετικά συναισθήματα στους ανθρώπους», αναφέρει η NeSpoon, η οποία ταξίδεψε από την Πολωνία για να δημιουργήσει την τρίτη τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας - ArtWalk 6.

Το μοτίβο της δαντέλας, το οποίο αποτελεί το βασικό στοιχείο των έργων της, επιλέγεται κάθε φορά από τη NeSpoon μέσα από μία κοινωνική και επικοινωνιακή διαδικασία. Κατόπιν έρευνας που κάνει σε γυναίκες της περιοχής, οι οποίες γνωρίζουν την παραδοσιακή τέχνη της δαντέλας, ζητά ιστορίες, συγκίνηση, ερεθίσματα και έμπνευση. Το ίδιο συνέβη και στην δική μας τοιχογραφία. Το αποτέλεσμα έκανε σίγουρα πολύ περήφανη μία γυναίκα της γειτονιάς.

Ρωτώντας την NeSpoon γιατί δαντέλες, η ίδια απήντησε ότι στις δαντέλες βρίσκει ένα αισθητικό κώδικα, ο οποίος είναι βαθιά ενσωματωμένος σε κάθε πολιτισμό, από την Ανατολή μέχρι τη Δύση. Σε κάθε δαντέλα βρίσκει την συμμετρία, κάποιου είδους τάξη, αρμονία ή και μνήμες του παρελθόντος, αρχές που αναζητούμε όλοι στη ζωή μας.

Η επαφή με τον κόσμο, οι αντιδράσεις τους, τα μηνύματα και η ενέργεια που δέχεται, όταν ζωγραφίζει στον δημόσιο χώρο, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην δημιουργική διαδικασία της. Στην Πάτρα, ενθουσιάστηκε με την φιλοξενία, την αμεσότητα, την ζεστασιά και την εξωστρέφεια της πόλης. Δήλωσε βαθιά συγκινημένη από την συνέπεια, την συμμετοχή και τον επαγγελματισμό της ομάδας της Art in Porgress που διοργανώνει το Φεστιβάλ σε εθελοντική βάση, ενώ υπόσχεται ότι θα ξαναεπιστρέψει στην Πάτρα με την πρώτη ευκαιρία.

Λευκή δαντέλα σε μπλε φόντο λοιπόν (γνωστό και ως σεμεδάκι), η 43η συνολικά τοιχογραφία του ArtWalk, την οποία μπορεί κάποιος να θαυμάσει από κοντά στην οδό Κιθαιρώνος 65 και Αγ. Σοφίας, στην Πάτρα.

*Τo ArtWalk 6 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και Ολυμπία Οδός.

Περισσότερες πληροφορίες για την NeSpoon, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.artinprogress.eu

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture