Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε η έκθεση ζωγραφικής του Κλεομένη Κωστόπουλου -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ξεκίνησε η έκθεση ζωγραφικής του ...

Ανάμεσα σε όσους ήδη την θαύμασαν είναι και ο Αχαιός πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Ξεκίνησε η έκθεση ζωγραφικής του Πατρινού εικαστικού Κλεομένη Κωστόπουλου στο νέο εκθεσιακό χώρο της πόλης της Πάτρας, της Τατιάνας Δήμου, στην οδό Τσαμαδού 24 που αποπνέει έναν ευρωπαϊκό αέρα σύγχρονης αισθητικής αντίληψης και εξωστρέφειας. Ο νέος χώρος πολιτισμού Tatiana Dimou Artists βρίσκεται όπως προείπαμε, στην καρδιά της πόλης, στην οδό Τσαμαδού 24 και έχει την φιλοδοξία να φιλοξενήσει σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες και designer από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός του είναι τόσο να έρθουν οι κάτοικοι της Πάτρας σε επαφή με την σύγχρονη δημιουργία όσο και να συμβάλει στην πολιτισμική αναγέννηση της πόλης.

Αναφορικά με την ξεχωριστή έκθεση του Κλεομένη Κωστόπουλου, ο οποίος είναι και η «ψυχή» της εικαστικής διοργάνωσης του Art Walk, συμπολίτες που αγαπούν την τέχνη αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών και μη αρχών επισκέφθηκαν ήδη το χώρο και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το έργο του σημαντικού Πατρινού καλλιτέχνη και να συνομιλήσουν μαζί του.

Μεταξύ αυτών μάλιστα όπως δείχνει και το φωτογραφικό υλικό, ήταν και ο Αχαιός πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του νομού με το ΚΙΝΑΛ, Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ο οποίος συνομίλησε με τον Κλεομένη Κωστόπουλο για το μέλλον της πολιτισμικής ανάπτυξης της πόλης ενώ επίσης ξεναγήθηκε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη στα εννέα μεγάλης κλίμακας έργα του που εκτίθενται.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι: από τις 27 Μαΐου έως τις 20 Ιουλίου 2021.

Είσοδος: Ελεύθερη.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο:  9:00 – 14:30

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 9:00 – 14:30  | 17:30 – 21:00

Κυριακή: Κλειστά.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι “Head Up-Cycled”.

Να θυμίσουμε ότι ο Κλεομένης Κωστόπουλος έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1973. Είναι εικαστικός καλλιτέχνης (ζωγράφος) και μετά από σχεδόν 30 χρόνια καλλιτεχνικής έρευνας στην Αθήνα και το εξωτερικό επέστρεψε, ζει και εργάζεται στην γενέτειρά του.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Στουτγάρδη και το Βερολίνο στη Γερμανία. Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ., της Robert Bosch Stiftung, της DAAD και της ΑΣΚΤ Αθηνών.

Έργα του υπάρχουν σε μουσεία, ελληνικές και ξένες ιδιωτικές συλλογές.

Το 2011 ίδρυσε τον Μη κερδοσκοπικό οργανισμό Art in Progress ενώ έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης Πάτρας - RE-culture, στο Πεδίο Δράσης Κόδρα (Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά) και στο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας - ArtWalk.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture