Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Έργο εμπνευσμένο από το Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας φιλοτέχνησε ο Κλεομένης Κωστόπουλος

Έργο εμπνευσμένο από το Τσερνόμπιλ της Ο...

Το φοβερό πυρηνικό δυστύχημα συνέβη πριν από 35 χρόνια, το 1986

Ο πάντα ανήσυχος καλλιτεχνικά και δημιουργικός Κλεομένης Κωστόπουλος, με σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών αλλά και στην Kunstakademie Stuttgart στην Γερμανία, "ψυχή" του ArtWalk 6, μας εξέπληξε πάλι θετικά με το έργο που φιλοτέχνησε σε δημόσιο χώρο της πόλης που είναι εμπνευσμένο από το φοβερό δυστύχημα που συνέβη πριν 35 χρόνια στις 26 Απριλίου 1986 στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας. Εκείνη τη μέρα, στη 01:23, ο αντιδραστήρας αριθμός 4 του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το Κίεβο, εξερράγη στη διάρκεια ενός τεστ ασφαλείας.

Επί δέκα ημέρες, το πυρηνικό καύσιμο συνέχισε να καίει, απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα ραδιενεργά στοιχεία που μόλυναν, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, μέχρι και τα τρία τέταρτα της Ευρώπης, αλλά κυρίως την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία, που ήταν τότε σοβιετικές δημοκρατίες.

Το Τσερνόμπιλ θεωρήθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία.

*Ο Κλεομένης Κωστόπουλου (ΚLE 2021) είναι και ο άνθρωπος πίσω από την εξαιρετική εικαστική διοργάνωση του Artwalk, το Φεστιβάλ που τα τελευταία χρόνια έχει χαρίσει στην Πάτρα μερικές υπέροχες τοιχογραφίες δρόμου όπως της Μελίνας Μερκούρη, κ.α.

 

Η φωτ. είναι από τη σελίδα του στο facebook.

Η φωτ. είναι από τη σελίδα του στο facebook.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture