Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από 10 Ιουνίου 2021 στα Ελληνικά θερινά το νέο φιλμ της Ντίσνει

Από 10 Ιουνίου 2021 στα Ελληνικά θερινά ...

Τίτλος του, "Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος" - Θα το δούμε και στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο

Χαράς ευαγγέλια για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο καθώς την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές θερινές αίθουσες η νέα ταινία ανιμέισον της  Disney «Η Ράια και ο Τελευταίος ∆ράκος» που στις Αμερικάνικες αίθουσες έκανε το ντεμπούτο της στις 5 Μαρτίου 2021 και μέχρι σήμερα έχει φτάσει τα 52 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν άλλα 77,5 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το όμορφο φιλμ που πήρε και καλές κριτικές (έχει 75% στο metacritic) μας έρχεται  από τους δημιουργούς των ταινιών animation «Βαϊάνα» και «Ψυχρά κι Ανάποδα»  που  αποτέλεσαν μεγάλες καλλιτεχνικές όσο και εμπορικές επιτυχίες.

Η νέα ταινία "Raya and the Last Dragon" χαρακτηρίζεται ως μια επική περιπέτεια στον φανταστικό κόσμο της Κουμάντρα, ένα μακρινό βασίλειο της Ασίας, όπου κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν αρμονικά με τους δράκους. Μια εξωτική, μαγική και ταξιδιάρικη ταινία κινουμένων σχεδίων  που  ξεδιπλώνει  έναν  συναρπαστικό  κόσμο μυθικών  πλασμάτων και πρωτόγνωρων  τοπίων, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Feelgood.

Η Ράια, μια γενναία πολεμίστρια, συνασπίζεται με τον Τελευταίο ∆ράκο και ανακαλύπτει ότι η εμπιστοσύνη στους άλλους είναι το ισχυρότερο όπλο για να ενώσει τον διχασμένο λαό της. Μια απολαυστική, οικογενειακή ταινία με συναρπαστικές και  ξεκαρδιστικές  σκηνές, ένα  τέλειο μείγμα δράσης και κωμωδίας,  ένα  ευφάνταστο ταξίδι,  μια  επική και ελπιδοφόρα ιστορία και μια νέα, αξέχαστη ηρωίδα της Disney.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία από τα μέσα Μάη προβάλλεται στις ΗΠΑ και στην πλατφόρμα της Disney+.

ΣΥΝΟΨΗ

Πριν πολλά, πολλά χρόνια, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάντρα, άνθρωποι και δράκοι ζούσαν αρμονικά, μέχρι  που  μια  μοχθηρή  δύναμη  εμφανίστηκε  και  οι δράκοι χρειάστηκε να θυσιαστούν για να σώσουν την ανθρωπότητα.

Πεντακόσια χρόνια μετά, οι ίδιοι δαίμονες επιστρέφουν και  είναι στα  χέρια  της Ράια,  μιας μοναχικής, νεαρής πολεμίστριας, να  εντοπίσει  τον  τελευταίο  δράκο  που θα αποκαταστήσει την αρμονία στη διχασμένη χώρα. Στο ταξίδι της αυτό θα συνειδητοποιήσει ότι, για να σωθεί η ανθρωπότητα, πέρα από τη μαγική δύναμη του Τελευταίου ∆ράκου χρειάζεται και πίστη.

∆ιάρκεια: 107 λεπτά.

Στην αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι Awkwafina, Kelly Marie Tran (Raya), Gemma Chan, Sandra Oh, κ.α.

Η σκηνοθεσία είναι των: Carlos López Estrada, Don Hall.

Να προσθέσουμε πως η νέα αυτή ταινία της Disney, «Η Ράια και ο Τελευταίος  ∆ράκος», είναι εμπνευσμένη  από  την επική κουλτούρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η πρωταγωνίστρια  Ράια, ολομόναχη,  ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι για να βρει τον Τελευταίο ∆ράκο με μόνο όπλο το σπαθί της και τον φίλο της, Τουκτούκ. Στο ταξίδι της αυτό θα καταλάβει ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω για να σώσει τον κόσμο.

«Στο ταξίδι της θα μάθει να εμπιστεύεται», τόνισε ο σκηνοθέτης Don  Hall, «αφότου η εμπιστοσύνη της κλονίστηκε όταν ήταν παιδί».

Όσο για την μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγονται οι Αλεξάνδρα Λέρτα, Άντρια Ράπτη, Ίριδα Τσιμπρή, Χρήστος Θάνος, Έλενα Παπαβασιλείου, Άγγελος Λιάγκος, κ.α.

Το φιλμ αναμένεται να έρθει για προβολή και στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture