Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Μην ξεχνιέστε, την Κυριακή ξενυχτάμε για τα Oscars, θα είναι live, χωρίς μάσκες!

Μην ξεχνιέστε, την Κυριακή ξενυχτάμε για...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Βαιόλα Ντέιβις, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Κάρι Μάλιγκαν τα φαβορί στον α’ γυναικείο ρόλο

Αυτή την Κυριακή 25 Απριλίου – ξημερώματα Δευτέρας για εμάς τους Ελληνες- θα μεταδοθεί η πολυαναμενόμενη 93η τελετή των βραβείων Οσκαρ. Το ραντεβού των stars του σινεμά έχει δοθεί στο καθιερωμένο Dolby Theater αλλά και στο Union Station, δηλαδή στον ιστορικό κεντρικό σιδηροδρομικός σταθμός του Λος Άντζελες, ενώ όπως έχει ανακοινωθεί  αναμένονται φυσικές παρουσίες καθώς έχουν παρθεί τα πλέον αυστηρά μέτρα, κόστους του 1/3 του προυπολογισμού του event.  Μέσα στη σάλα των απονομών και του show θα επιτρέπονται μόλις 170 άτομα τα οποία θα εναλλάσσονται κάθε τόσο. Επί σκηνής δεν θα υπάρχουν μάσκες, οι οποίες όμως θα φορεθούν προνοητικά στα παρασκήνια. Οσοι εισέρχονται στους χώρους θα κάνουν rapid test ενώ οι αποστάσεις θα τηρηθούν ανάλογα με την περίπτωση. Ετσι, τα Oscars δεν θα μας δείξουν τις ντίβες από τον υπολογιστή τους, αλλά «κανονικά», δηλαδή με red carpet πραγματικό και όχι εικονικό.

 Θυμηθείτε πως η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από την COSMOTE TV  και συγκεκριμένα στο pop up κανάλι Cosmote Cinema Oscars. Eννοείται όσοι παρακολουθείτε ξένα δίκτυα όπως το Ε, αναμένονται μεταδόσεις από πολύ νωρίς.

Θυμίζουμε ότι η ασπρόμαυρη ταινία «Mank» έχει 10 υποψηφιότητες, οπότε είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος.  Αλλωστε διεκδικεί και τα πολυπόθητα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και  Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Δυο γυναίκες για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων είναι υποψήφιες στην κατηγορία Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας: η Εμεραλντ Φένελ με το «Promising Young Woman» και η Κλοέ Ζάο  με το «Nomadland». Το Netflix έχει 36 υποψηφιότητες, τις περισσότερες από κάθε άλλο studio παραγωγής τη φετινή χρονιά.

Η διάσημη ηθοποιός Γκλεν Κλόουζ αν και έχει προταθεί συνολικά για 8 υποψηφιότητες στα Όσκαρ  δίχως να κερδίσει ποτέ, ενδέχεται να τα καταφέρει, πανηγυρίζοντας για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου στο κοινωνικό φιλμ «Hillbilly Elegy». Εχει πάντως απέναντι τις Μαρία Μπακάλοβα και Ολίβια Κόλμαν. Στους πρώτους γυναικείους ρόλους «παίζουν» πολύ δυνατά Βαιόλα Ντέιβις, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Κάρι Μάλιγκαν. Στους άνδρες ο αδικοχαμένος Τσάντγουικ Μπόουζμαν δε θα χάσει με τίποτα στην πρωταγωνιστική κατηγορία  σύμφωνα με τους ειδικούς. Εχουμε και δυο  Έλληνες στις φετινές «τεχνικές» υποψηφιότητες: Ο Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας για στο δικαστικό δράμα «The Trial of the Chicago 7» ενώ ο Γιώργος Λαμπρινός είναι υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ στο ψυχογραφικό «The Father» με πρωταγωνιστή τον Αντoνι Χόπκινς.

 Ανυπομονούμε και ως fashionistas και ως σινεφίλ!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View