Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Ενας αιώνας Gucci με λογότυπα Balenciaga, ολίγον Tom Ford και πολύ ιππασία

Ενας αιώνας Gucci με λογότυπα Balenciaga...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο ανατρεπτικός Alessandro Michele γιόρτασε ευθαρσώς με «δανεικές» ιδέες μέσα από την Gucci Aria collection

«Λεηλάτησα την αντικομφορμιστική αυστηρότητα του Demna Gvasalia και τη σεξουαλική ένταση του Tom Ford. Γιόρτασα τον ιππικό κόσμο του Gucci, μεταμορφώνοντάς τον σε μια φετιχιστική κοσμογονία. Εξάχνωσα τη σιλουέτα της Marilyn Monroe και την παλιά γοητεία του Χόλιγουντ. Έχω σαμποτάρει τη διακριτική γοητεία της μπουρζουαζίας και τους κώδικες της ανδρικής ραπτικής». Με αυτά τα λόγια ο Alessandro Michele παρουσίασε την επετειακή συλλογή «Aria» για τα 100 χρόνια της Gucci, δηλαδή στην ουσία αυτοσυστήθηκε. Εμμονικός με την ιδέα ενός «αλχημικού εργαστηρίου όπου όλα μπορούν να συνδυαστούν με οτιδήποτε» ετοίμασε ένα βίντεο με τα μοντέλα στην ύπαιθρο. Στην πασαρέλα ειρωνεύτηκε τη «σόλο παράσταση» τιμώντας τους άλλους δυο designers, ενώ απογείωσε το ιππικό παρελθόν της Gucci με τα θρυλικά μοκασίνια του 1953, καπέλα και μπότες αγώνων αλλά και μαστίγια ως αξεσουάρ.

Σημαντικά media είδαν τη συνύπαρξη ονομάτων ως ένα νέο κεφάλαιο στη βιομηχανία της μόδας, που αφορά τις συνεργασίες κορυφαίων luxury brands και το λεγόμενο co-branding. Ενδεικτικό παράδειγμα η ένωση δυο signature bags, της Balenciaga Hourglass και της Gucci Jackie 1961. Επίσης η αναβίωση των βελούδινων κοστουμιών του Tom Ford από τα nineties αλλά και το στοιχείο μπαμπού. Και μέσα σε όλα κρέμονταν κρύσταλλα από τις μύτες… Και όπως μαντεύουμε η δημιουργική τρέλα του ιταλού που απογείωσε τη Gucci στο χρηματιστήριο της μόδας δεν θα σταματήσει εδώ. Kατά τη Vogue είναι «one-man hit factory»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View