Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η ταινία «Ένας γιος», μεγάλη νικήτρια του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

Η ταινία «Ένας γιος», μεγάλη νικήτρια το...

Στο Φεστιβάλ που έγινε διαδικτυακά προβλήθηκε και το νέο φιλμ του Φρανσουά Οζόν "Καλοκαίρι του '85"

Η ταινία «Ένας γιος - Un fils» του Μεχντί Μ. Μπαρσαουί αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος καθώς κέρδισε το Βραβείο Κοινού Fischer και το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, στην τελετή λήξης της σονεφίλ διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε για 1η φορά φέτος διαδικτυακά, όπως και όλο το Φεστιβάλ το χρονικό διάστημα 6 -14 Απριλίου 2021.

Ο Μεχντί Μ. Μπαρσαουί, σε συνέχεια της ανακοίνωσης από τη διοργάνωση του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, ότι κερδίζει και τα δύο βραβεία, έστειλε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που η ταινία άρεσε στο ελληνικό κοινό, ευχαριστώ πολύ. Ιδίως γιατί σ' αυτούς τους λίγο θλιβερούς καιρούς που ζούμε, είναι χαρά να διαπιστώνουμε ότι οι ταινίες εξακολουθούν να αγγίζουν τον κόσμο και να προκαλούν συγκινήσεις».

Το «Ένας γιος» (αναμένεται να βγει σε διανομή στην Ελλάδα από την Cinobo) είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τυνήσιου σκηνοθέτη Μεχντί Μ. Μπαρσαουί, η οποία επιλέχθηκε στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο τμήμα Orizzonti – Ορίζοντες και προσέφερε στον πρωταγωνιστή Σαμί Μπουαζιλά το βραβείο καλύτερου ηθοποιού. Ο 55χρονος Sami Bouajila – Σαμί Μπουαζιλά που έχει γεννηθεί στη Γαλλία από γονείς μετανάστες από την Τυνησία, απέσπασε επίσης το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ίδια ταινία, στα César 2021 (τα Γαλλικά Όσκαρ).

Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής είναι μια προσφορά του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ο οποίος υποστηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. Το Βραβείο Κοινού Fischer απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών με την ολοκλήρωση της θέασης των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Το Βραβείο Κοινού είναι και φέτος προσφορά της μπύρας Fischer, σταθερού υποστηρικτή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου πάνω από 10 χρόνια. Συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο θα δοθεί στην εταιρεία διανομής σαν ενίσχυση για την επικοινωνιακή προώθηση της ταινίας όταν βγει στις αίθουσες. Και τα δύο βραβεία είναι δημιουργίες του Οίκου Zolotas.

Ένα ακόμα Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ολοκληρώθηκε λοιπόν με μεγάλη επιτυχία. Για πρώτη φορά σε διαδικτυακή μορφή ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και απέκτησε καινούργιους φίλους. Έφερε κοντά τους συντελεστές των ταινιών με το κοινό, έδωσε την ευκαιρία στους σινεφίλ να δουν σε πρώτη προβολή γαλλικές και γαλλόφωνες παραγωγές, αλλά και να απολαύσουν διαχρονικά κινηματογραφικά διαμάντια της έβδομης Τέχνης.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, ευχαριστεί τους σινεφίλ για την αγάπη τους και τη σταθερή τους υποστήριξη και ανυπομονεί να ανταμώσει ξανά με το κοινό μπροστά σε μια μεγάλη οθόνη.

Να θυμίσουμε πως η εναρκτήρια ταινία ήταν το φιλμ του 2020, «Ντε Γκωλ - «De Gaulle» σε σκηνοθεσία Gabriel Le Bomin με τον Λαμπέρ Γουιλσόν και την Isabelle Carré ενώ στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου της Αθήνας προβλήθηκε και η νέα ταινία του εκλεκτού Γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν, «Summer of ‘85 – Καλοκαίρι του ‘85», ένα τολμηρό queer ρομαντικό φιλμ με έντονη νοσταλγία, τοποθετημένο χρονικά το 1985, μ’ ένα υπέροχο σάουντρακ με τραγούδια της εποχής, των The Cure και Bananarama, κι ένα εξαιρετικό καστ που περιλαμβάνει τους Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge, Valeria Bruni-Tedeschi, Melvil Poupaud και Isabelle Nanty.

*Τη φωτογραφία από το φιλμ «Ένας Γιος» παραχώρησε στο ΑΠΕ - Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture