Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υιοθέτηση του ψηφίσματος των Εμπορικών Συλλόγων και φορέων της Αχαΐας από την πλειοψηφία του Δ.Σ της Πάτρας

Υιοθέτηση του ψηφίσματος των Εμπορικών Σ...

Εκτός της παράταξης του κ. Πατούχα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας με ψήφους 21 έναντι 18 υπερψήφισε το κοινό ψήφισμα των Εμπορικών Συλλόγων και φορέων της Αχαΐας, όπως κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, με την προσθήκη δύο παραγράφων, οι οποίες αφορούσαν περαιτέρω ελαφρύνσεις των οικονομικά πληττόμενων εμπόρων.

Συγκεκριμένα το τελικό κείμενο που υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης (πλην του κ. Πατούχα) έναντι της πρότασης που κατέθεσε η Δημοτική αρχή είναι το εξής:

1. Ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Θώρακος καθώς και συνεργασία των ιδιωτικών μονάδων για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η έξαρση της πανδημίας στην περιοχή.

2. Οριζόντια ενίσχυση με 5000 Ευρώ των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων όπως πρότειναν οι 3 Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας) κατά το πρότυπο της ενίσχυσης που δόθηκε στην Δυτική Αττική (Μάνδρα – Ασπρόπυργο)

3. Αποζημίωση βάσει των τιμολογίων αγοράς για τις προετοιμασίες και τα αδιάθετα προϊόντα λόγω του υποχρεωτικών lockdown.

4. Απαλλαγή των χρεώσεων από τα Δημοτικά τέλη στους πληττόμενους επαγγελματίες μέχρι το τέλος του έτους, ανεξάρτητα με την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας.

5. Αναστολή των πλειστηριασμών για τους πληττόμενους επαγγελματίες έως τα τέλη του 2021 και πάγωμα των δανειακών τους υποχρεώσεων για τον επόμενο χρόνο.

Καλούμε την Τετάρτη 7/4/2021 στις 6:00 μ.μ. Παναχαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Γεωργίου τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων.

Εφόσον δεν υπάρχει αλλαγή αποφάσεων από την επιτροπή λοιμοξιολόγων και την Κυβέρνηση άμεσα, οι επόμενες ενέργειες–κινητοποιήσεις των εμπορικών συλλόγων και φορέων θα μας βρουν αρωγούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις