Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το «Godzilla vs Kong» έκανε ρεκόρ πανδημίας στις ΗΠΑ με σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια

Το «Godzilla vs Kong» έκανε ρεκόρ πανδημ...

Είναι η 1η φορά που είναι μαζί αντιμέτωπα σε μία ταινία τα δύο τέρατα, από το «King Kong vs Godzilla» του μακρινού 1962

Το «Godzilla vs Kong», μία μπλοκμπάστερ ταινία του στούντιο της Warner σε σκηνοθεσία του Adam Wingard που είναι έτοιμη από πέρυσι την άνοιξη αλλά βγήκε τώρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, έκανε ρεκόρ πανδημίας με πάνω από 48,5 εκατομμύρια δολάρια σε 5 ημέρες προβολής στις Αμερικάνικες αίθουσες, έως και τις 4 Απριλίου 2021 (ήταν του εορταστικό γουικέντ του Πάσχα). Η extravaganza ταινία όπου παίζουν οι Brian Tyree Henry, Rebecca Hall, Demian Bichir ως ο μεγιστάνας Γουόλτερ Σίμονς της μυστηριώδους εταιρείας Apex, και ο Alexander Skarsgard, η Eiza Gonzalez, o Julian Dennison, η Millie Bobby Brown και η πιτσιρίκα Kaylee Hottle, άνοιξε σε 3064 αίθουσες και μόνο την 1η μέρα, την περασμένη Τετάρτη 31/3 έκανε στη Βόρειο Αμερική εισπράξεις 9,6 εκατομμυρίων δολαρίων (32,2 εκατ. το τριήμερο 2-4/4) οπότε ήταν κάποιο τρόπο ένα monster γουικέντ που το Χόλιγουντ περίμενε διακαώς εδώ και πάνω από 1 χρόνο.

Επίκεντρο της μπλοκμπάστερ ταινίας είναι η τερατώδης σαύρα με την 67χρονη παρουσία στη μεγάλη οθόνη, ο Godzilla ενάντια στον γιγαντιαίο πίθηκο Kong των 88 χρόνων κινηματογραφικής ιστορίας. Η ταινία και η επίδοση της στα ταμεία αποτέλεσαν την πρώτη πραγματική ένδειξη και σημάδι επιστροφής σιγά σιγά στην ομαλότητα που όλοι ελπίζουν να συνεχιστεί. Το φιλμ παίζεται παράλληλα και στην πλατφόρμα του HBO Max με μηνιαία συνδρομή 15 δολάρια.

Το «Godzilla vs Kong» έλαβε και τον εντυπωσιακό βαθμό Α στο cinemascore ενώ στο rotten tomatoes συγκεντρώνει 75%. Στις υπόλοιπες αγορές ανά τον κόσμο, η ταινία πρόσθεσε άλλα 115,1 εκατομμύρια αυτή την εβδομάδα με τις εισπράξεις να έχουν ανέλθει στα 236,9 εκατ. και σύνολο μαζί με της Αμερικής να πλησιάζουν ήδη τα 300 (286 εκατ. δολάρια). Μόνο στην Κίνα το φιλμ έχει ξεπεράσει τα 44 εκατομμύρια δολάρια. Αν και είναι νωρίς να «προδικάσεις» πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, η επιτυχία του «Godzilla vs Kong» δείχνει ότι το κοινό ξαναρχίζει μετά και τους εμβολιασμούς να νιώθει άνετα και αν συρρέει στις κινηματογραφικές αίθουσες που έχουν ανοίξει.

Δεύτερο (2ο) στο Αμερικάνικο box office ήρθε το τριήμερο 2-4/4/2021 το φιλμ τρόμου «The Unholy» του Evan Spiliotopoulosμε τον Jeffrey Dean Morgan ωστόσο με αρκετά χαμηλότερες επιδόσεις (3,2 εκατ. δολάρια) σε 1850 αίθουσες και στην 3η θέση έπεσε η περιπέτεια του στούντιο της Universal, “Nobody” με τον Bob Odenkirk φτάνοντας σε 10 μέρες τα 11,9 εκατ. και μαζί με τις εισπράξεις εκτός ΗΠΑ, τα 21,1 εκατομμύρια δολάρια σύνολο ως τώρα.

Τελευταία νέα ταινία αυτού του εορταστικού γουικέντ ήταν το indie θρησκευτικό δράμα με τη βραβευμένη με Όσκαρ Μίρα Σορβίνο και την μικρούλα Austyn Johnson και τον Πίτερ Κογιότ, “The Girl who believes in miracles” που πλασαρίστηκε με 580.000 δολάρια εισπράξεις στο ξεκίνημα του, σε 640 αίθουσες.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται και η προβολή ορισμένων φετινών Οσκαρικών φιλμ όπως το «Minari», το «Promising young Woman» και το «Judas and the black messiah».

Επιστρέφοντας στο «Godzilla vs Kong», η ταινία διαφημίζεται ως η επική μάχη δύο «τιτάνων», δύο τεράτων που έχουν γράψει ιστορία. Τα δύο γιγαντιαία τέρατα μάχονται πάνω σ’ ένα αεροπλανοφόρο αλλά και στη μεγαλούπολη του Χονγκ Κονγκ ανάμεσα σε neon ουρανοξύστες ενώ είναι η 1η φορά που είναι μαζί αντιμέτωπα σε μία ταινία, από το «King Kong vs Godzilla» του μακρινού 1962, πριν δηλαδή 59 χρόνια.

Ο Godzilla, η γιγαντιαία αύρα που αναδύεται από τον ωκεανό μετά από Αμερικάνικη δοκιμή πυρηνικής βόμβας, πρωτοεμφανίστηκε όπως θύμισε το περιοδικό Total Film (τεύχος Μαρτίου 2021) το 1954 στο «Gojira» του Ιάπωνα Ishiro Honda (γέννησε το είδος των Kaiju, των περίεργων τεράτων).

Όσο για τον King Kong που έχει μείνει στο μυαλό των σινεφίλ και από την ταινία του 1976 σε σκηνοθεσία του Τζον Γκίλερμιν και παραγωγή Ντίνο Ντε Λαουρέντις με την Τζέσικα Λανγκ και τον Τζεφ Μπρίτζες, «γεννήθηκε» το 1933, απ’ όπου και έχει μείνει η χαρακτηριστική κλασική πλέον σκηνή με τον θηριώδη γορίλα σκαρφαλωμένο στο Empire State Building του Μανχάταν της Ν. Υόρκης ν’ αρπάζει και να ρίχνει αεροπλάνα της εποχής.

"The Unholy".

"The Unholy".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture