Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Επιμελητήριο Αχαΐας: Σε θετικό κλίμα και αλληλοκατανόηση η σύσκεψη με τον κ. Πέτσα

Επιμελητήριο Αχαΐας: Σε θετικό κλίμα και...

ΔΕΙΤΕ τι είπε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο Αχαΐας με αφορμή την σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα αναφέρονται τα εξής:

"Το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφθηκε σήμερα (04/04/2021) ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας για να προεδρεύσει σε σύσκεψη που οργάνωσε ο Πρόεδρος του φορέα κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ν.Δ. Ελλάδας, τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Αχαΐας, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας.

Στη σύσκεψη υπήρξε θετικό κλίμα και αλληλοκατανόηση. Οι επιλογές που τέθηκαν για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Αχαΐας, μετά την απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, κατά τη διάρκεια της υβριδικής σύσκεψης, ήταν δύο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας μετά το τέλος της σύσκεψης, «η πρώτη επιλογή είναι η στήριξη στο πλαίσιο το οποίο υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή των τριών περιφερειαρχών, για μία έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, κατά το πρότυπο που υπήρξε στο παρελθόν, για παράδειγμα στην δυτική Αττική, όταν είχαμε φαινόμενα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και κλεισίματος των καταστημάτων». Η δεύτερη επιλογή, όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, «είναι αν προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει με ασφάλεια αυτό το άνοιγμα» και εξήγησε ότι «ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, είναι το click away».

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι θα θέσει αυτές τις δύο ξεκάθαρες επιλογές στον Πρωθυπουργό άμεσα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ληφθούν αποφάσεις εντός της ημέρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάτρας και της Αχαΐας, έχουμε την ίδια άποψη, δηλαδή στα εμπορικά καταστήματα τώρα και στην εστίαση αργότερα, μπορούμε να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω, είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλο αυτό που ζούμε, αν ο καθένας δεν έχει ατομική ευθύνη».

Παράλληλα, σκιαγράφησε την δυσμενή κατάσταση που θα διαμορφωθεί στην αγορά της Αχαΐας εάν ισχύσει τελικά η κυβερνητική απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για την κοινή πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου με την 6η ΥΠΕ για καθημερινά rapid test στον εμπορικό κόσμο και το προσωπικό των καταστημάτων εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» για να ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις. Επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κατέθεσε την άποψη ότι εάν επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει ως αποσυμπιεστής και εκτίμησε ότι θα τηρηθούν από τους πολίτες καλύτερα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία σήμερα δεν τηρούνται όπως προκύπτει από τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Ο κ. Φαρμάκης ενημέρωσε για την κοινή επιστολή του που συνέταξε με τους ομολόγους του, τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα (Κεντρικής Μακεδονίας) και τον κ. Γιώργο Κασαπίδη (Δυτικής Μακεδονίας) με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό για έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων λιανεμπορίου που παραμένουν κλειστές.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης περιέγραψε την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της Πάτρας και τόνισε την ανάγκη να τηρηθεί και να ελεγχθεί η τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εντοπισμό σημαντικού αριθμού ασυμπτωματικών κατά την διενέργεια τεστ που γίνονται σε διάφορες γειτονιές της Πάτρας.

Αυστηρούς ελέγχους από τις αρχές στην τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, θέτοντας στην διάθεση των φορέων το προσωπικό της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αχαΐας της ΝΔ κ.κ. Άγγελος Τσιγκρής και Ιάσονας Φωτήλας, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Σία Αναγνωστοπούλου και ο κ. Κώστας Μάρκου, εκπρόσωπος της βουλευτού Αχαΐας της ΝΔ, κας Χριστίνας Αλεξοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χάρης Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αχαϊας, κ. Πέτρος Δημόπουλος, το μέλος του ΔΣ κ Σάαντ Καραμπέτ κ.ά."

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις