Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το χρονικό της επεισοδιακής επίσκεψης Πέτσα στην Πάτρα

Το χρονικό της επεισοδιακής επίσκεψης Πέ...

Έκτακτη οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές ή άνοιγμα με click away- Αποδοκιμασίες κατά Πέτσα και επεισόδια

Απέδωσε καρπούς -όπως δείχνουν τα πρώτα μηνύματα- η έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στην Πάτρα. Ενωμένοι οι τοπικοί φορείς, Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο και Έμποροι ζήτησαν να ανοίξουν τα καταστήματα στην Αχαΐα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και με θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με φορείς στο Επιμελητήριο Αχαΐας, οι δύο λύσεις που θα προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η έκτακτη οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων λιανεμπορίου που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, είτε το άνοιγμα με τη μέθοδο click-away. Τις αποφάσεις αναμένεται να πάρει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ανακοινωθούν πιθανότατα σήμερα το απόγευμα.

Το χρονικό της επίσκεψης Πέτσα

Ο Στέλιος Πέτσας έφτασε στην Πάτρα λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί της Κυριακής. Κατευθύνθηκε στο δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Ο δήμαρχος Πατρέων ζήτησε από τον υπουργό να ανοίξουν τα καταστήματα στην Πάτρα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

 

Έξω από το Δημαρχείο υπήρξε πλήθος συγκεντρωμένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά του Στέλιου Πέτσα για την απόφαση της κυβέρνησης, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδό του από το χώρο.

Αμέσως μετά, ο υπουργός κατευθύνθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου είχε σύσκεψη με τον Πρόεδρο Πλάτωνα Μαρλαφέκα, εκπροσώπους των εμπόρων και άλλων φορέων. Στη σύσκεψη έδωσαν το "παρών" οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, αλλά και της ΝΔ, Ιάσωνας Φωτήλας και Άγγελος Τσιγκρής.

Και έξω από το Επιμελητήριο πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο, με έντονες αποδοκιμασίες κατά του Στέλιου Πέτσα, ενώ κατά την έξοδό του, δεν έλειψαν και τα "ευτράπελα", καθώς εκσφενδονίστηκαν προς τον υπουργό καφέδες και μπουκαλάκια νερό!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις