Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ηθική μόδα- Βρετανία: Stop στη φυσική γούνα και δερμάτινα από… μανιτάρια

Ηθική μόδα- Βρετανία: Stop στη φυσική γο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οικολόγοι designers έκαναν αίτημα στον Μπόρις Τζόνσον ενώ η Stella Mac Cartney πρωτοπόρησε ακόμα μια φορά

Η οικολογική συνείδηση στον κόσμο της μόδας ολοένα «φουντώνει» και διευρύνεται. Την οριστική απαγόρευση της πώλησης φυσικής γούνας ζήτησαν από τον Μπόρις Τζόνσον σημαντικοί σχεδιαστές όπως έτσι ώστε η Αγγλία να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα την αποκλείσει από την αγορά.

Στην επιστολή τους (Vivienne Westwood, Stella Mc Cartney, Erdem κ.α.) αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι η μόδα, όπως καθοδηγείται από τους καταναλωτές και ενεργοποιείται από την καινοτομία, εξελίσσεται ώστε να κάνει τη γούνα από ζώα κάτι απαρχαιωμένο, καθώς όλο και περισσότεροι luxury fashion designers και high street καταστήματα λιανικής, την έχουν εξαφανίσει από τις συλλογές τους. Η πλειοψηφία των Βρετανών καταναλωτών απορρίπτουν τη γούνα από ζώα για λόγους ηθικής». 

Βέβαια στο αίτημα αυτό αντιτίθεται ο Βρετανικός Οργανισμός Εμπορίας Γούνας, ο οποίος υποστηρίζει ότι έτσι θα αυξηθούν οι παράνομες πωλήσεις.

Ταυτόχρονα στην ίδια χώρα, έκανe αίσθηση ειδικά η Stella Mc Cartney, η οποία κατασκεύασε ένα νέο υλικό που δείχνει σαν δέρμα. Πρόκειται για το «Mylo», ένα οικολογικό δέρμα φτιαγμένο από μανιτάρια. Τα πρώτα κομμάτια τα φόρεσε για την πρώτη παρουσίαση, η ορκισμένη οπαδός του label, Πάρις Τζάκσον, κόρη του Μάικλ Τζάκσον. «Ποτέ ως τώρα η εταιρία δεν χρησιμοποίησε φυσικό δέρμα, πούπουλα, φτερά και γούνα, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι για το βιολογικό μας δέρμα από μανιτάρι, το τόσο απαλό και επαναστατικό» δήλωσε η ίδια η Stella. Κόντρα στα πλαστικοποιημένα και συνθετικά δέρματα και τις δερματίνες, που έχουν κατακλύσει την αγορά, ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν το Mylo στην επόμενη ολοκληρωμένη collection.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View