Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Το πρωτοποριακό, «πράσινο» σπιτάκι της Ikea τα έχει όλα και μεταφέρεται παντού

Το πρωτοποριακό, «πράσινο» σπιτάκι της I...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σε ελάχιστα τετραγωνικά διαθέτει υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο, τροφοδοτείται με ενέργεια από ηλιακά πάνελ

Το Tiny Home της Ikea είναι γεγονός και δίνει λύση για εκείνους που διαθέτουν μια έκταση και ονειρεύονται να αποκτήσουν άμεσα το λιγότερο δαπανηρό σπίτι ή απλά αρέσκονται στις μετακομίσεις «νομαδικού» style. Πρόκειται για μια μικροσκοπική, «πράσινη» κατοικία μόλις 18 τ.μ. που δημιουργήθηκε στο πνεύμα της βιώσιμης τεχνολογίας που σέβεται το περιβάλλον.  To σπιτάκι- μπιμπελό είναι πλήρως διακοσμημένο και επιπλωμένο, ενώ τροφοδοτείται με ενέργεια από τα ηλιακά πάνελ στην οροφή του. Είναι τοποθετημένο σε τροχούς ώστε να μεταφέρεται εύκολα παντού. Η χρήση φυσικών πρώτων υλών και υλικών ανακύκλωσης αποτέλεσε προτεραιότητα για την IKEA, καθώς στόχευε στο ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στη φύση.

Για την επίτευξη  του Tiny Home Project  επιλέχθηκε η εταιρεία Escape Homes, που ασχολείται με κατασκευές μικροσκοπικών σπιτιών στο Γουινσκόνσιν των ΗΠΑ. Στο σπιτάκι κυριαρχεί το ξύλο από βιώσιμες πηγές και  ο φωτισμός γίνεται μόνο με λαμπτήρες led. Διαθέτει τουαλέτα κομποστοποίησης και ειδικό, οικολογικό σύστημα ύδρευσης.

Το Tiny Home έχει υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο, σε ένα επίπεδο. H τιμή του είναι περίπου 50.000 ευρώ. Δείτε το σαν ένα απίστευτα λειτουργικό σπιτάκι- container ή τροχόσπιτο!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View