Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Tom Ford: Του λείπουν πολύ τα live fashion shows γιατί τα θεωρεί αναντικατάστατα…

Tom Ford: Του λείπουν πολύ τα live fashi...

Αισιοδοξεί όμως για το μέλλον της μόδας και τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς ο κόσμος έχει «εκπαιδευτεί» να περιμένει κάτι καινούριο

O 59χρονος Τεξανός super star της μόδας, Tom Ford, μίλησε με αφορμή την περίοδο των fashion weeks για τον επόμενο χειμώνα, αμφισβητώντας την άποψη ότι θα καταργηθούν στο μέλλον οι επιδείξεις resort, pre-fall και pre-spring, που πλαισιώνουν τις βασικές collections. Ο διάσημος και αναμφίβολα επιδραστικός σχεδιαστής και σκηνοθέτης, επέμεινε πως «το σύστημα της μόδας καθοδηγείται από τον καταναλωτή, τον οποίο έχουμε εκπαιδεύσει να περιμένει κάτι καινούριο κάθε δύο μήνες» συζητώντας με τη Vanessa Friedman των New York Times σε ένα Instagram Live.

Στους New York Times

Στους New York Times

Ως πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας (CFDA) και φανατικός vegan πλέον, ομολόγησε επίσης ότι η περιβαλλοντική υπευθυνότητα στο χώρο της μόδας είναι κάτι που τον απασχολεί και μάλιστα συνεχάρη τη Stlela McCartney, για την έγκαιρη και διαρκή δέσμευσή της για την αειφορία.. 

Τόνισε ακόμη ότι η διαχρονικότητα και η ποιότητα είναι σημαντικές πτυχές της μόδας. «Τα ρούχα μου και ό,τι σχεδιάζω δεν πρέπει να πετιούνται. Οταν έφυγα από τον Gucci και τον YSL, χρειάστηκε να αφήσω πίσω τα αρχεία μου» είπε. Από τότε, λοιπόν ξαναγοράζει εκείνα τα κομμάτια και μάλιστα με σημαντικό κόστος.

Tom Ford Spring -Summer 2021

Tom Ford Spring -Summer 2021

Μιλώντας για  τις τωρινές ψηφιακές παρουσιάσεις των νέων συλλογών των οίκων, υποστήριξε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία κανονική επίδειξη μόδας. «Η μόδα έχει να κάνει με τη στιγμή που αξίζει να κοινοποιηθεί στο Instagram και για να συμβεί αυτό χρειάζονται κόσμος και διασημότητες» τόνισε, ενώ είπε ότι οι τάσεις δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μεταξύ των παρευρισκομένων καθώς πηγαίνουν από τη μία επίδειξη μόδας στην άλλη. «Ελπίζω οι πραγματικές επιδείξεις μόδας να επιστρέψουν», κατέληξε, προσθέτοντας ότι ο προσεχής Σεπτέμβριος φαίνεται πολλά υποσχόμενος.

Επισήμανε επίσης ότι του λείπει η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στις ζωντανές επιδείξεις μόδας, η οποία δεν μπορεί να καταγραφεί σε ένα βίντεο. «Είναι όπως η εμπειρία μίας θεατρικής παράστασης» διευκρίνισε.

Όσο για το πώς περνάει ο ίδιος την περίοδο της καραντίνας, δήλωσε ότι παρακολουθεί μανιωδώς το CNN και το MSNBC, ενώ παρά το πάθος του για δημιουργία, συναντά δυσκολίες στην προσπάθειά του να είναι παραγωγικός. «Όλοι νιώθουμε κατάθλιψη σε ένα βαθμό. Είναι δύσκολο να αισθάνεσαι δημιουργικός με όλα αυτά που συμβαίνουν» ομολόγησε. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View