Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το δράμα "Θραύσματα μίας Γυναίκας" με τη συγκλονιστική Βανέσα Κίρμπι έκανε πρεμιέρα στις 7 Ιανουαρίου

Το δράμα "Θραύσματα μίας Γυναίκας&q...

Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο σε αγγλόφωνη παραγωγή, του Ούγγρου Kornel Mundruczo, σε παραγωγή του Μάρτιν Σκορσέζε

Για τη συγκλονιστική ερμηνεία της 32χρονης Λονδρέζας ηθοποιού Vanessa Kirby στο «Pieces of a Woman – Θραύσματα μίας Γυναίκας» που μπορεί να της χαρίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ, κάνουν λόγο οι κριτικοί. Πρόκειται για ένα φιλμ, βαθιά ανθρώπινο όπως τόνισε ο Ούγγρος σκηνοθέτης Kornel Mundruczo του βραβευμένου «Λευκού Θεού», ο οποίος με το «Pieces of a Woman» πραγματοποιεί την πρώτη του αγγλόφωνη κινηματογραφική παραγωγή ενώ το σενάριο είναι της γυναίκας του, Kata Weber από το αυτοβιογραφικό της έργο που παίχθηκε σε θέατρο της Πολωνίας το 2018.

Επίκεντρο είναι μία νέα γυναίκα που χάνει στη γέννα το μωρό τους και ο πόνος, θλίψη και βαρύ πένθος που βιώνει στη συνέχεια. «Δεν ήταν κάτι σχεδιασμένο. Βιώνοντας τη θλιβερή περιπέτεια του μωρού που δεν ήρθε στη ζωή, αρχικά με τη γυναίκα μου πάψαμε να μιλάμε γι’ αυτό μέχρι που κάποια στιγμή ανακάλυψα σ’ ένα σημειωματάριο σκόρπια κείμενα με σκέψεις της γυναίκας μου που απευθύνονταν στην χαμένη κορούλα μας. Μετά απ’ αυτό συνειδητοποίησα τη σιωπή και ενθάρρυνα τη σύζυγο μου να γράψει πιο συστηματικά και να εκφράσει τα όσα νιώθει. Ήταν πραγματικά μία πρόκληση», ανέφερε στο Βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Total Film  ο σκηνοθέτης που παραδέχτηκε πως η ταινία θίγει ένα δύσκολο θέμα που είναι ταμπού για τους περισσότερους, όπως είναι η απώλεια ενός μωρού, η μετέπειτα θλίψη και οδύνη που βιώνει ο γονιός όπως και η ψυχολογική πίεση και απόγνωση που γεννά μία τέτοια οικογενειακή τραγωδία. Από τα εντυπωσιακά σημεία της ταινίας είναι το εναρκτήριο 25λεπτο που δείχνει και την σκηνοθετική βιρτουοζιτέ του Mundruczo, το οποίο και έκανε τον σπουδαίο Αμερικανό σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε να αναλάβει εκτελεστικός παραγωγός. Τη μουσική υπογράφει ο Howard Shore.

Το «Pieces of a Woman» που έκανε πρεμιέρα στις 7 Ιανουαρίου 2021 στην πλατφόρμα του Netflix κουβαλά ήδη σημαντικές διακρίσεις όπως το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο τελευταίο Φεστιβάλ της Βενετίας για την Βανέσα Κίρμπι της «Επικίνδυνης αποστολής: Η πτώση» (παίζει και στο νέο, 7ο φιλμ της Επικίνδυνης αποστολής σε σκηνοθεσία ξανά Κρίστοφερ Μαγκουάιρ, πλάι στον Τομ Κρουζ που θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου 2021).

Η ταινία «Θραύσματα μίας Γυναίκας» ήταν και στο επίσημο πρόγραμμα του περασμένου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο στον Καναδά. Τον σύζυγο της ηρωίδας της Βανέσας Κίρμπι στο φιλμ υποδύεται ο «παρεξηγημένος» ηθοποιός Shia LaBeouf (ήταν εξαιρετικός ως ρεπόρτερ στον «Κανόνα της Σιωπής» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 2012) ενώ παίζει και η σημαντική ηθοποιός των 70ς, Έλεν Μπέρστιν, στα 88 της χρόνια σήμερα («Ο Εξορκιστής» και «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο»).

«Δεν κάναμε αυτή την ταινία για τα βραβεία αλλά για το κοινό καθώς πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί με τους ήρωες και να τον “αγγίξει” το στόρι της ταινίας», είπε τέλος ο Kornel Mundruczo. Τυχεροί λοιπόν όσοι διαθέτουν Netflix καθώς έχουν τη δυνατότητα να δουν τη συγκεκριμένη ταινία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture