Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Κλούνεϊ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας και βάζει πλώρη για τα Όσκαρ

Ο Κλούνεϊ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σ...

Τον ήρωα του σε νεαρότερη ηλικία υποδύεται στην ταινία του Netflix, ο Ethan Peck, εγγονός του παλιού Χολυγουντιανού ηθοποιού Γκρέγκορι Πεκ

Στους κύκλους των σινεφίλ συζητείται έντονα πως το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το «προβληματικό» λόγω covid-19, έτος 2020 που φτάνει στο τέλος του, θα πάει σχεδόν σίγουρα σε ταινία παραγωγής κάποιας δημοφιλούς πλατφόρμας. Το Νetflix εκτός από το «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ, έχει και το sci fi φιλμ «Ο Ουρανός του μεσονυκτίου – The Midnight sky» που αποτελεί την 7η σκηνοθετική προσπάθεια του 59χρονου γκριζομάλλη σούπερ σταρ Τζορτζ Κλούνει – George Clooney, ο οποίος επίσης πρωταγωνιστεί.

Υποδύεται τον Augustine Lofthouse, έναν επιστήμονα που είναι και ο τελευταίος επιζών, στην Αρκτική μετά από μία μυστηριώδη καταστροφή της γης. Ο Αugustine θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τους 5 αστροναύτες που με το διαστημόπλοιο τους αναζητούν ένα νέο κατάλληλο πλανήτη για την ανθρωπότητα, με σκοπό να τους ειδοποιήσει να μην επιχειρήσουν να γυρίσουν στην «απόκοσμη» πλέον γη. Ο Augustine με θάρρος, κουράγιο και τόλμη θα παλέψει με τον κρύο άνεμο της Αρκτικής σε μία τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να στείλει το sos μήνυμα του στους αστροναύτες του Aether, όπως ονομάζεται το διαστημόπλοιο. Το τιμ των αστροναυτών αποτελούν ο γοητευτικός Κyle Chandler, η Felisity Jones της Οσκαρικής «Θεωρίας τω πάντων», ο David Oyelowo της επίσης Οσκαρικής «Σέλμα» και η Tiffany Boone.

 Στο φιλμ παίζει και η μικρή Caolinn Springall. Ο Clooney που είναι σταρ εδώ και σχεδόν μία 25ετία (ξεκίνησε από την τηλεοπτική σειρά «Στην εντατική»), πρωτοσκηνοθέτησε πριν 20 χρόνια γυρίζοντας το «Confessions of a dangerous mind» με τον Σαμ Ρόκγουελ. Με 2 Όσκαρ στην κατοχή του (το ένα για καλύτερο β’ ανδρικό ρόλο το 2005 για το «Syriana») και 8 συνολικά υποψηφιότητες (είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχει καταφέρει να προταθεί για Όσκαρ σε 6 διαφορετικές κατηγορίες), ο Κλούνει είναι ένας ανήσυχος καλλιτέχνης που πάντα κάνει «ψαγμένες» ταινίες (θυμηθείτε τα «Καληνύχτα και καλή τύχη» το 2006  και το «Αι Ειδοί του Μαρτίου – The Idles of March» το 2011 με τον Ράιαν Γκόσλινγκ).

Όπως έγραψε το περιοδικό Total Film (Δεκέμβριος 2020), το Netflix ετοιμάζοντας το «The Midnight sky» που στηρίζεται στο βιβλίο «Good morning, Midnight» της Lily Brooks-Dalton του 2017 απευθύνθηκε αμέσως στον Κλούνει κι ας ήταν ο κεντρικός ήρωας Augustine στο βιβλίο, 78 ετών. Ο Clooney να θυμίσουμε πως είχε παίξει ξανά σε διαστημικής θεματικής ταινίες, στο ριμέικ του «Solaris» το 2002 και στο τιμημένο με Όσκαρ, «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν πλάι στην Σάντρα Μπούλοκ το 2014.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly ο Κλούνει τόνισε πως πρόκειται δυστυχώς για ένα επίκαιρο φιλμ. «Βιώνουμε αυτή την στιγμή πολλές δυστοπικές εμπειρίες και καταστάσεις και θεωρώ πως η ταινία αυτή ίσως είναι σαν μία αντανάκλαση των όσων έχουμε στο μυαλό μας για τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε και αναπνέουμε», ανέφερε ο χαρισματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης που κουβαλά μία αύρα και γοητεία των σταρ του παλιού Χόλιγουντ.

Όπως περιγράφει το Total Film (η ταινία είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα στις 23/12/2020 στην πλατφόρμα του Netflix), γυρίσματα έγιναν και στα Shepperton studios στο Surrey της Αγγλίας αλλά και στα Κανάρια νησιά ενώ τον Κλούνει σε νεότερη ηλικία υποδύεται στην ταινία ο Ethan Peck που είναι ο εγγονός του παλιού Χολυγουντιανού σταρ Γκρέγκορι Πεκ, και του φέρνει αρκετά στα μάτια, όπως παραδέχτηκε ο Κλούνει.

«Εκτός από μία σχετική ομοιότητα είναι κι ένα πολύ εμφανίσιμο, νέο παιδί, γεγονός που βοηθάει. Απλά επέλεξα μία καλύτερη βερσιόν του εαυτού μου», είπε χαρακτηριστικά με χιούμορ ο Τζορτζ Κλούνει, ο οποίος παραμένει αγαπημένος σύζυγος της σταρ δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν με την οποία έχουν αποκτήσει και δίδυμα παιδιά.  

Να προσθέσουμε τέλος πως ο συμπαθής Κλούνει που είναι ηλικιακά ένα σκαλί πριν τα 60 αλλά πάντα πολύ γοητευτικός, πέρασε πρόσφατα μια παγκρεατίτιδα που τον ταλαιπώρησε ενώ όπως διαβάσαμε, υποβλήθηκε και σε μια επίπονη εγχείρηση στον αυχένα ενώ τον ταλαιπωρεί και μια αρθρίτιδα.      

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture