Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΗΠΑ: 52 συλλήψεις για την εισβολή στο Καπιτώλιο, τέσσερις νεκροί, απαγόρευση κυκλοφορίας

ΗΠΑ: 52 συλλήψεις για την εισβολή στο Κα...

Απίστευτες σκηνές χάους, πρωτοφανείς εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες στην Ουάσιγκτον,

Υπερασπιστήκαμε τη Δημοκρατία, είπε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, στην έναρξη της συνεδρίασης της Γερουσίας στο Καπιτώλιο, μετά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο κτίριο.

«Ακόμη και μετά τη βία και τον βανδαλισμό άνευ προηγουμένου σε αυτό το Καπιτώλιο, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού των ΗΠΑ συναντώνται ξανά, την ίδια ημέρα, για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα», είπε ο Πενς.

 

10.12 Ενα βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter μπορεί και να δίνει μία εικόνα όσων έγιναν στο Καπιτώλιο και σόκαραν όλο τον κόσμο. 

8.10 Παρά την εισβολή στο Καπιτώλιο, παρά την καταστροφή και το χάος, η Γερουσία «γύρισε» στις θέσεις της για να «ραπίσει» τον Ντόναλντ Τραμπ. Και με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε την προσπάθεια συμμάχων του προέδρου να εμποδίσουν την κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στην Αριζόνα, την οποία μετά από πολλά χρόνια έχασε Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

7.00 Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας νεκροί μετά την πιο μελανή μέρα στην ιστορία των ΗΠΑ και την εισβολή στο Καπιτώλιο. Παρατείνεται για 15 μέρες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουάσινγκτον. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ 14 μέρες πριν τελειώσει η θητεία του.

2:11 Η Ιβάνκα Τραμπ αποκάλεσε «πατριώτες» τους εισβολείς, και μετά διέγραψε την ανάρτηση

1: 36 Το Facebook απέσυρε βίντεο του Τραμπ

1:30 Το CNN κάνει λόγο για "πολλούς αστυνομικούς τραυματισμένους στο Καπιτώλιο"

1:15 Αμετανόητος Τραμπ, τουητάρει "Αυτά γίνονται όταν μας κλέβετε τη νίκη!"

1:00: To NBC μεταδίδει πως η γυναίκα που πυροβολήθηκε νωρίτερα, υπέκυψε στα τραύματά της.

12:50: Όπως μεταδίδει το CNN, οι άνδρες της Εθνοφρουράς έχουν καταφέρει να "ανακαταλάβουν" το κτίριο του Καπιτωλίου, εκκενώνοντας το από τον όχλο. Το κτίριο πλέον είναι αασφαλές σύμφωνα με στέλεχος του προσωπικού ασφαλείας του κτιρίου. 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Απίστευτες σκηνές χάους και πρωτοφανείς εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες  στην Ουάσιγκτον, μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, την ώρα που συνεδρίαζε το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων προκειμένου να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν. Ειδικές δυνάμεις της αμερικανικής αστυνομίας απομακρύνουν τον όχλο από το Καπιτώλιο, ενώ επεβλήθη απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσιγκτον.

Το Κογκρέσο ανέστειλε τη συνεδρίαση, ενώ σε εικόνες που μεταδόθηκαν εμφανίστηκαν άνδρες των αρχών να έχουν τραβήξει όπλα και να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Η αστυνομία εκκένωσε τόσο τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και τη Γερουσία, καθώς οι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν και κατέλαβαν τις αίθουσες του Κογκρέσου. Ένας από τους διαδηλωτές που είχε εισβάλλει στη Γερουσία φώναξε: «Ο Τραμπ είναι ο νικητής των εκλογών». 

Αυτό που δεν έγινε ούτε στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, έγινε απόψε στις ΗΠΑ

«Ξέρω ότι οι εκλογές έχουν κλαπεί, αλλά τώρα πρέπει να πάτε στα σπίτια σας», διαμήνυσε ο Τραμπ, μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο. «Πρέπει να επαναφέρουμε τον νόμο. Πρέπει να πάτε σπίτι», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, αναφέροντας πως «έχουμε κράτος δικαίου και δεν θέλουμε να τραυματιστεί κανείς».

«Αυτή την ώρα η Δημοκρατία μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία επίθεση χωρίς προηγούμενο, επίθεση στους εκπροσώπους του έθνους, στους αστυνομικούς στους ανθρώπους και τους υπαλλήλους που υπηρετούν το Καπιτώλιο», τόνισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ να απευθυνθεί στο έθνος για να σταματήσει «το χάος που βλέπουμε». «Αυτό δεν είναι διαδήλωση, είναι εξέγερση. Ζούμε σκοτεινές στιγμές. Η αποστολή μας τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας, της ευπρέπειας, της τιμής και του σεβασμού στις ΗΠΑ», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις